Blog je pokrenut 17 oktobra 2012.god. s ciljem da se upozori na mnoštvo nezaposlenih i onih koji žive na rubu preživljavanja. Dvije godine poslije "trideset drugi vijećnik"je dostigao veliki broj čitalaca čije tekstove nerijetko prenose i razni bh portali. Teme su proširene, a blogu su se pridružili slobodni, misleći građanski aktivisti koji će govoriti o društvenim problemima koji tište građane ovog grada, kantona i države. Autor bloga: Muhamed Pivić

četvrtak, 22. rujna 2016.

Iz drugog ugla: o humanitarnom koncertu za liječenje Naise u Begovom Hanu

Dobro je što se i Begov Han priključio u pomoć za liječenje Naise Mević iz Kaloševića. Naime, Naisa je porijeklom iz Begovog Hana, a prikupljenih 4.110 KM nije beznačajno. Važno je da su organizatori zadovoljni, a mještani barem za trenutak odahnuli od pritiska izborne kampanje.

Loše je što su se na koncertu pojavili članovi Stranke demokratske akcije (SDA) i njihovi poslušnici sa stranačkim obilježjima i time pokazali da su u stanju zloupotrijebiti i humanitarni koncert u političke svrhe. Šalovi i kape simpatizera SDA nisu rado viđene tako da sam i ja koji nisam bio prisutan obaviješten o tome.

Dobro je što je voditelj programa isto uočio i prilikom postavljanja humanitarne kutije za donacije putem razglasa pozvao te s obilježjim da se slobodno mogu priključiti akciji.

Loše je što su se nakon njegovog poziva ti stranački poslušnici razbježali ne ubacivši ni jebenu markicu.

Dobro je što Begov Han ima prostor u kojem može održavati humanitarne koncerte.

Loše je što je taj prostor jadan i neuređen, s neomalterisanim zidovima, odnosno nezavršen i pored toliko potrošenog novca u poslednji projekat. Projekat izgradnje ceste do privatne kuće lokalnog vijećnika.
Dobro je što je među organizatorima bila i jedna moja poznanica iz djetinjstva koja je dala značajan doprinos koncertu, a njeno ime je Senada Avdušinović.

Loše je što je Naisa oboljela od bolesti bubrega, a za operativni zahvat transplatacije sa živog donora potrebno oko 110.000 KM.

Dobro je što je u okviru akcije otvoren žiroračun na koji se mogu uplatiti sredstva: RAIFEISSEN BANK: 161-00000-181-502-63 sa naznakom za Mević Naisu.

Na humanitarnom koncertu nastupili Harun Mehmedagić, Billy Agić, Nermin Handžić, Damir Galijašević, te mnogi drugi.


1 komentar:

  1. Lose je sto uopste moramo skupljati novac da bi djecu spasavali,lose je sto drzava uopste ne vodi racuna o svojim gradjanima.Upsss ...dok odabrani trce u inostranstvo za svaki zahvat i savjet ljekara obicni smrtnici pokusavaju da dijele njihovu sudbinu i ono svojih minimalnih prihoda odvoje markicu.Vazda je bilo ono .Ne daje onaj ko ima,vec onaj ko nema .Lose je sto se stranske uplicu sve segmente,ne biraju sredstva da dodju do poena ,pa tako zloupotrebljavaju bolest .Nadam se iskreno da se prikupiti sredstva i ostvariti san o transplataciji ,jer poznat mi je zivot dijaliznih bolesnika s cim se susrecu

    OdgovoriIzbriši

Popularni postovi

Na raskršću života

Na raskršću života
Ako je toliko važna etnička pripadnost i taj nekakav jebeni osjećaj nacionalnog identiteta za kojim pojedinci ili čak veliki broj njih traga stotinama godina unazad, a u tom traganju su spremni i na međusobna prepucavanja, teške riječi, prijetnje ili progone neka mi onda neko od njih objasni zašto toliki broj ljudi iz njihove etnije napuštaju svoju domovinu i okruženje u kojem su se osjećali „svoji na svome“ ? Može li se išta kupit za taj „osjećaj pripadnosti“? Zašto se na poslijetku taj „osjećaj pripadnosti“,( odlaskom iz domovine) mijenja i uzima državljanstvo druge države? Ovoj kleronacionalističkoj vlasti odgovara da se njeni građani bave sami sobom, da se vraćaju u tu daleku prošlost jer sve dok su „tamo daleko“ niko ih neće pitati za sutra. Meni je ostalo, u najboljem slučaju još nekoliko godina života i ne mislim ga trošiti na budalaštine odakle potičem ja, a odakle Bosna. Iz pi*ke materine, i ja i ova vukojebina i ovi „kreteni“ što se međusobno prepucavaju, eto odakle. Imate li posao? Osmočasovno radno vrijeme, odgovarajuću platu, slobodne dane, godišnje odmore? Ako imate, onda ništa. Shvatam, plaćeni ste da spinujete i naivne vodite žedne preko vode. Muhamed Pivić, 32 vijećnik.