četvrtak, 22. rujna 2016.

Iz drugog ugla: o humanitarnom koncertu za liječenje Naise u Begovom Hanu

Dobro je što se i Begov Han priključio u pomoć za liječenje Naise Mević iz Kaloševića. Naime, Naisa je porijeklom iz Begovog Hana, a prikupljenih 4.110 KM nije beznačajno. Važno je da su organizatori zadovoljni, a mještani barem za trenutak odahnuli od pritiska izborne kampanje.

Loše je što su se na koncertu pojavili članovi Stranke demokratske akcije (SDA) i njihovi poslušnici sa stranačkim obilježjima i time pokazali da su u stanju zloupotrijebiti i humanitarni koncert u političke svrhe. Šalovi i kape simpatizera SDA nisu rado viđene tako da sam i ja koji nisam bio prisutan obaviješten o tome.

Dobro je što je voditelj programa isto uočio i prilikom postavljanja humanitarne kutije za donacije putem razglasa pozvao te s obilježjim da se slobodno mogu priključiti akciji.

Loše je što su se nakon njegovog poziva ti stranački poslušnici razbježali ne ubacivši ni jebenu markicu.

Dobro je što Begov Han ima prostor u kojem može održavati humanitarne koncerte.

Loše je što je taj prostor jadan i neuređen, s neomalterisanim zidovima, odnosno nezavršen i pored toliko potrošenog novca u poslednji projekat. Projekat izgradnje ceste do privatne kuće lokalnog vijećnika.
Dobro je što je među organizatorima bila i jedna moja poznanica iz djetinjstva koja je dala značajan doprinos koncertu, a njeno ime je Senada Avdušinović.

Loše je što je Naisa oboljela od bolesti bubrega, a za operativni zahvat transplatacije sa živog donora potrebno oko 110.000 KM.

Dobro je što je u okviru akcije otvoren žiroračun na koji se mogu uplatiti sredstva: RAIFEISSEN BANK: 161-00000-181-502-63 sa naznakom za Mević Naisu.

Na humanitarnom koncertu nastupili Harun Mehmedagić, Billy Agić, Nermin Handžić, Damir Galijašević, te mnogi drugi.


1 komentar:

  1. Lose je sto uopste moramo skupljati novac da bi djecu spasavali,lose je sto drzava uopste ne vodi racuna o svojim gradjanima.Upsss ...dok odabrani trce u inostranstvo za svaki zahvat i savjet ljekara obicni smrtnici pokusavaju da dijele njihovu sudbinu i ono svojih minimalnih prihoda odvoje markicu.Vazda je bilo ono .Ne daje onaj ko ima,vec onaj ko nema .Lose je sto se stranske uplicu sve segmente,ne biraju sredstva da dodju do poena ,pa tako zloupotrebljavaju bolest .Nadam se iskreno da se prikupiti sredstva i ostvariti san o transplataciji ,jer poznat mi je zivot dijaliznih bolesnika s cim se susrecu

    OdgovoriIzbriši

Irfan Čengić kritikovao vrh SDP-a: Opstruisali su me i maltretirali

Irfan Čengić, aktuelni zastupnik SDP-a Bosne i Hercegovine u federalnom parlamentu koji je na ovim Općim izborima bio kandidat...