petak, 7. lipnja 2019.

Ugledni zenički arhitekta potopio gradonačelnika Kasumovića i njegovu stranku

Da, dobro ste pročitali, stranku u kojoj je proveo 25 godina svog "najboljeg" života i stekao sve što danas posjeduje. Stavio ih je u isti koš i opleo po njima tako da se nakon burnih dešavanja u vezi prekinute sjednice gradskog vijeća stiče utisak da se inteligencija budi.
Boris Britvar, ugledni arhitekta i građanski aktivista putem svog naloga na društvenoj mreži napisao je komentar u kojem nije štedio riječi da ukaže na nezakonitosti u radu gradske administracije. Niz pitanja  na koje građani Zenice nisu dobili odgovor, a najzanimljivije glasi:
Zašto naši sugrađani odlaze glavom bez obzira ?Zašto "gospodo" bivši i sadašnji ???

Piše: Boris Britvar


ODGOVORITE GRAĐANIMA ZENICE

Činjenica je da su od strane aktualne "političke elite" grubo izmanipulirani patriotski osjećaji građana prema Zenici i BiH, te da im je oduzeta budućnost i dostojanstvo i zato gospodo odgovorite građanima šta radite i zašto uništavate naš grad.

* Gradonačelnik tvrdi da je bivša vlast napravila veliki kriminal. Šta je poduzeo ? Po Zakonu o principima lokalne samouprave i Statutu grada bio je dužan pokrenuti procedure u cilju zaštite gradske imovine.
* Bivša vlast tvrdi da gradonačelnik radi nezakonito. Šta su poduzeli ? Statut Grada jasno definira nadležnosti, prava i obaveze.
* Iz Budžeta je za dvije godine potrošeno 120 miliona KM. Šta je urađeno za taj novac?
* Prostorni i Urbanistički plan, kao temeljni razvojni dokumenti grada, kasne 12 godina. Ko je za to odgovoran i šta je gradonačelnik poduzeo ?
* Strategija razvoja grada ne postoji ! Zašto ?
* U Gradskoj upravi radi paralelna vlast, savjetnici gradonačelnika za pojedine resore i pomoćnici gradonačelnika za te iste resore. Koliko to plaćaju građani Zenice ?
* Kada će građani Zenice vidjeti tajni ugovor koji je gradonačelnik nezakonito potpisao sa Arcelor Mittal-om za gradsku "Toplanu"? To je javni dokument a obaveze po istom građani trebaju plaćati narednih 30 godina.
* Gdje je nestao novac od kredita za izgradnju GGM-a ? Kreditno zaduženje je 25 miliona dolara, a finansijski izvještaj g.Helega, koji nije usvojen, je u iznosu od 36 miliona KM. Gdje je razlika novca ?
* Kada će biti izvršen tehnički prijem GGM-a i da li će ikada ova saobraćajnica dobiti upotrebnu dozvolu ?
* Da li će gradonačelnik nakon 3 godine mandata konačno obznaniti svoj Plan i Program rada ??? Zakon ga na to obavezuje !
* Građani Zenice su 20 godina, prema projektu bivše vlasti, taoci Albe, a sada gradonačelnik predlaže da se taj isti ugovor, koji niko nije vidio, nezakonito i mimo procedura utvrđenih zakonom BiH, produži za još 20 godina !!! Zašto ???
* Nema novih radnih mjesta, nema razvojnih projekata, nema vizije razvoja grada, a naši sugrađani odlaze glavom bez obzira !!! Zašto "gospodo" bivši i sadašnji ???
* Koliko je grad Zenica zadužen kreditima i kako će i kada isti biti otplaćeni ? Recite građanima i djeci kaja odlaze iz našeg grada.
* Gradsko građevinsko zemljište se prodaje u bescjenje, bespravna gradnja je postala normalna stvar, a građevinske dozvole se izdaju nezakonito prijateljima bivšeg i sadašnjeg režima. Zašto ???
* Građani Zenice svakodnevno umiru od posljedica zagađenja. Šta je urađeno ???
* Četvrti grad u BiH je pretvoren u tvornicu primitivizma ! Zašto ???
* Itd, itd, itd ..........

Ima li kraja institucionalnom kriminalu i destrukciji grada ???
Ima li budućnosti za Zenicu ???
"Gospodo" da li vas je strah građana Zenice ???

ZENICA ZNA, ŽELI I MOŽE BOLJE.

Nema komentara:

Objavi komentar

Irfan Čengić kritikovao vrh SDP-a: Opstruisali su me i maltretirali

Irfan Čengić, aktuelni zastupnik SDP-a Bosne i Hercegovine u federalnom parlamentu koji je na ovim Općim izborima bio kandidat...