ponedjeljak, 10. lipnja 2019.

Suficit, zbog kojeg je prekinuta sjednica je "oteti sirotinjski novac"?!

Suficit, zbog kojeg je prekinuta sjednica je "oteti sirotinjski novac"?!

Zenički "suficit", oko kojeg se vežu brojne kontroverze, drugim riječima je višak para u praznoj kući. Tolika socijalna neosjetljivost i nebriga gradske administracije na čelu sa gradonačelnikom koji se izdaje za "čovjeka iz naroda" ovaj grad nije zapamtio.
Njega ovdje više nema tko kritizirati, jer gotovo svi su "pod kontrolom", ili ucjenjeni, odnosno ekonomski ovisni.
Njegov stil vladanja izrazito je autoritaran i podrazumijeva prijetnje i zavjere. Tko se usudi napisati nešto protiv, bude proglašen za sda bota, plaćenika ili nešto treće. Sitna buranija, većinski polupismena, to voli.
Bolesna sitna buranija ne razumije da je na osnovu njihovog NEliječenja bilo viška para u budžetu kao ni borci, ni njima nije trebalo, ni djeci njihovoj, ni RVI. Novac koji su ove kategorije trebale dobiti prenosi se u narednu godinu.
Ni Centru za djecu i odrasle s posebnim potrebama NE daje ništa. I njihov novac ide u narednu godinu. I njihov novac je višak?! Jedino opravdanje za ovoliku gradonačelnikovu socijalnu neosjetljivost glasi: Ja znam kako je SDA krala, bio sam jedan od njihovih najboljih učenika oni su vas pokrali". Kako rekoh,
sitna buranija, većinski polupismena, to voli, iako pri tome zanemaruju činjenicu da je isti iz redova SDA. U tom slučaju nije problem. Kad je dolazio na mjesto gradonačelnika kazao je " od danas ćemo pošteno".
Pošteno pa ko koga zajebe?! Umjesto da vam podijeli vaš novac on ga prebacuje u suficit a vama govori kako je danas dobro i ima viška para, a dok je SDA vladala nije ga bilo. I zaista, od te izjave ili od tog momenta vlada oduševljenje, sitna buranija, većinski polupismena, to voli. Zašto nam govoriš ono što znamo. Nek' nas i krade samo nek' nije više SDA... Sitna buranija, većinski polupismena, to voli. Da ne duljim, bez obzira na sve, pogledajte samo jedan dio iz dokumenta kategorija stanovništva kojima je otet novac.

Za one sugrađane koji ne vjeruju u priču, valjda će vjerovati svojim očima...
Pogledajte sljedeće ekonomske kodove:
613 700- održavanje stambenog fonda socijalno ugroženih građana- nije uloženo 14 000 KM;
614 200- pomoć za liječenje-sramotno uskraćenih 138 000 KM;
614 200/109- liječenje BORAČKE POPULACIJE i pomoć ugroženim (a dijete skoči sa solitera u Blatuši!) 60 000 KM;
614 300- Boračka udruženja uskraćena za 22 500 KM;
821 200- Izgradnja objekata za porodice u stanju socijalne potrebe 475 000.
Ostale manje iznose neutrošenih sredstava i jednog "viška" administrativnog radnika možete pogledati u tabelama.



Nema komentara:

Objavi komentar

Irfan Čengić kritikovao vrh SDP-a: Opstruisali su me i maltretirali

Irfan Čengić, aktuelni zastupnik SDP-a Bosne i Hercegovine u federalnom parlamentu koji je na ovim Općim izborima bio kandidat...