utorak, 11. lipnja 2019.

Završena 37 sjednica: Budžet Grada trošen nezakonito?!

Prijedlog zaključka o usvajanju Izvještaja o izvršenju Budžeta Grada Zenice za 2018. godinu i rasporedu viška prihoda nije dobio potrebnu većinu glasova, tako da nije usvojena. Nakon ovoga postaje više nego jasno da će niz nezakonitih odluka doći na preispitivanje u koje će se uključiti i istražni organi.
Počevši od nezakonitog dodjeljivanja sredstava za samozapošljavanje pa sve do kupovine autobuske stanice bez saglasnosti vijećnika
Vezani tekst:
https://tridesetdrugivijecnik.blogspot.com/2019/04/kako-se-u-postenoj-drzavi-pod-sloganom.html?m=1

Ni Prijedlog Odluke o usvajanju Izmjene regulacionog plana Trg rudara nije dobio potrebnu većinu glasova tako da građani koji su se protivili uništavanju zelenila i izgradnji višekatnica na potkopanom terenu mogu biti zadovoljni. Podsjećam, ispod površine zemlje na kojoj je planirana izgradnja nalaze se rudnička okna zbog čega su građani izrazili duboku zabrinutost.

Nezadovoljan ishodom prethodne dvije tačke Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović povukao je sve ostale tačke dnevnog reda tako da predsjedavajućoj nije preostalo ništa drugo osim da proglasi sjednicu završenom.

Nema komentara:

Objavi komentar

Irfan Čengić kritikovao vrh SDP-a: Opstruisali su me i maltretirali

Irfan Čengić, aktuelni zastupnik SDP-a Bosne i Hercegovine u federalnom parlamentu koji je na ovim Općim izborima bio kandidat...