petak, 7. lipnja 2019.

Reagovanje na gradonačelnikovu bahatost

RUBRIKA GOST KULUMNIST:

- U rubrici "Gost kolumnist" danas možete pročitati komentar gosta kolumnista na gradonačelnikovo negodovanje objave na fcb.str.32.vijećnik.
Podsjećam, gradonačelniku Kasumoviću se nije svidjelo što sam na svojoj promotivnoj stranici objavio mogući nastavak 37.sjednice Gradskog vijeća Zenica, a objavio sam ga zbog toga što isti taj gradonačelnik ne dozvoljava legalno izabranoj predsjedavajućoj GV Zenica da preuzme dužnost.

Piše; NN Zeničanin

Da zloupotrebe javnih službi, javnog prostora i javnih resursa u slučaju Fuada Kasumovića nemaju više ni granice, ni mjere, uvjeravamo se iz dana u dan.

Tako je u periodu bajramskih praznika prvi čovjek ovog grada sebi dopustio luksuz, a može mu se, dok god imamo ovakvu policiju i tužilaštvo, da stavlja metu na leđa građanima grada kojeg vodi.

Naime, na Facebook profilu čovjeka koji se Allahom kune da nema nikakav upliv u društvene mreže, u prvom licu jednine neka spodoba piše kako je nova sjednica Gradskog vijeća sazvana preko bloga "32.vijećnik", te nastavlja u poznatom spin-elementu da pljuje po SDA, SBB i A-SDA, vijećnicima i novoimenovanoj predsjedavajućoj Gradskog vijeća, koju naziva nelegalno izabranom, jer ju je izabrala većina koja nije pod njegovom šapom, pardon kontrolom.

Na stranu što blog "32.vijećnik" ima autora, ime i prezime, adresu, lik i djelo autora, Kasumović ga pokušava prikazati nezvaničnim, dok, ne lezi vraže (šejtanu) Kasumovićevu objavu samo nekoliko sekundi kasnije dijeli od zla saliveni Salyven Oneel, prokazani i okaljani anonimni lažni profil kojim, dokazano, upravljaju ljudi koji kroz plaće i naknade, donacije i projekte, iz budžeta izvlače svakog mjeseca hiljade i hiljade KM koje Zeničani vrijedno uplate kroz takse i poreze.

Na stranu sad što je taj monstrum lažnjak bez adrese i lika zaslužio i zaradio desetine krivičnih i prekršajnih prijava zbof uvreda, psovki, laži i podmetanja, zanemarićemo foto-montaže i pogrdna prokazivanja svih onih koji nisu uz "Kroolja". Imamo policiju koja kaže "ne bi da se miješamo", imamo tužioce koji otvoreno kažu "imamo i mi djecu, ne treba nam Saliven nad glavom".

Kasumoviću smeta što je "32.vijećnik" objavio status u kojem je najavio sjednicu GV, nakon što su to uradili i neki drugi, legitimni portali. Pa i ti portali su naveli "da nezvanično saznaju". Istovremeno, Kasumovićev cuko Saliven, odnosno razni čajlakovići, subašići i mujkići sa dna septičke jame morala svakodnevno objavljuju općinske i javne dokumente koji nisu prošli protokol, dakle fotografisani su prije nego su postali zvanični, dok su još u zgradi "krooljevskog" zla na trgu koji nosi lijepo ime BIH. 

Ne jednom lažnjaci, profili koje napumpava dotični gospodar života, smrti i ljetnih bašta su objavili sirovi materijal Javnog servisa lokalne RTV čiji polamilionski budžet plaćaju svi građani. i oni koji nisu glasali za Kasumovića. A takvih je, među punoljetnim građanima Zenice, više od 70 posto.

Kasumoviću nije smetalo da kamere, ljude, resurse, pa i vozila lokalne TV upregne i povede sa sobom u Zavidoviće, Kakanj, gdje mu je A produkcijski tim "odrađivao" kampanju u sada već bivšoj političkoj stranci, kako ono bješe? NB, Nezavisni blok, da.

Kasumović lagajući o profesionalizaciji preddjedavajuće i navodnih 4.450 KM koji će se za nju izdvajati osim što napada ženu, ne kaže da je sve to on pokušao sa Sanjom Renić, koju je vodao na povodcu po presicama, ali tadašnja većina nije bila za to, a onda se i Renićeva otrgla. ili, još očitije, da je prije Bulajića profesionalac u Vijeću bio Nebojša Nikolić, te da tek unazad dvije-tri godine se NE PLAĆA plata Predsjedavajućem.

Ipak, "kroolj" je jedno u pravu - onakvim predsjedavajućim, koji će puštati svaku budalu za mikrofon mimo Poslovnika, kojima će drugi umjesto njih pisati govore, ali i Dnevni red sjednica, koji će bez njih usvojiti budžet, i NE TREBA dati plaću.

Predsjedavajućem ili predsjedavajućoj koja će raditi svoj posao, pripremati sjednice, materijale, voditi sjednicu po zakonu, TREBA. Za početak, možda treba prestati plaćati 5-6 botova koji povazdan sa više lažnih profila pišu komentare u slavu, čast, jednoj, Velikog Vođe.   

I ne treba se Kasumović brinuti o tome što je neko najavio sjednicu, prije nego su vijećnici dobili pozive. On je toliko obezvrijedio Zenicu, zeničane, politiku i sve oko nas, da nikakva nezvaničnost ne može dodatno uprljati obraz i fasadu zgrade koju je zaposjeo kao svoju prćiju.

Bolje mu je da javno objasni što se ko Božijom Knjigom hvali BFC certifikatom koji ima svaka rupa u BiH, ili što je najavljeno, pa otkazano više bitnih skupova u Zenici, jer su organizatori pokasno, ali na vrijeme, saznali ko je "Kroolj". naprimjer, kako je turski ambasador ostao u automobilu van grada da mu ne dođe na ceremoniju ili gdje mu je poslije nasamarenog Wigemarka ijedan ozbiljan političar. Na kraju, kasumović prima poštene pronalazače novca, dok njegovi botovi okolo šire laži da vlasnik nije ponudio zakonom predviđenih 10 posto, pa je eto on, "kroolj" odlučio da nagradi poštenjačinu sa zeničkih ulica sa (tuđih, ne svojih) 1.000 KM.

Fuade Kasumoviću. Blog "32.vijećnik" ima autora, a autor ovog teksta nije ni u kakvom srodstvu, vezi, pa čak ni prijatelj sa dotičnim, čije ime je na dnu bloga. Međutim, ovaj put želim ostati anoniman, sve dok tvoji botovi sa početka teksta ne budu raskrinkani i ako Bog dadne, smješteni gdje treba. U kanalizaciju ljudstva, morala ili barem mjesto gdje gubari trebaju ići - zatvor.  Do tada, sve gore potpisujem pred Bogom i Zakonom, kao N.N. građanin ponosnog Grada Zenice, a ne podanik "kroolja".

Napomena: tekstovi i komentari su lična mišljenja njihovih autora i ne odražavaju nužno stav bloga 32.vijećnik.

RUBRIKA GOST KULUMNIST:
Gost kolumnista ponekad ima biografiju, ponekad nema. Gost kolumnista može da se ponaša tako što će svoju sliku i identitet čuvati za sebe. I Ti možeš biti Gost kolumnista.

Blog 32.vijećnik poziva gradjanske aktiviste i ostale slobodnomisleće građane na suradnju. Svi koji misle da svojim kritičkim osvrtom na dnevnopolitička zbivanja mogu doprinijeti boljem sutra mogu da se jave u inbox fcb.stranice ili putem aplikacije na blogu 32.vijećnik. Možete i anonimno. Diskrecija zagarantovana.

Nema komentara:

Objavi komentar

Irfan Čengić kritikovao vrh SDP-a: Opstruisali su me i maltretirali

Irfan Čengić, aktuelni zastupnik SDP-a Bosne i Hercegovine u federalnom parlamentu koji je na ovim Općim izborima bio kandidat...