utorak, 11. lipnja 2019.

Sitna buranija pobijedila: uprava preduzeća mora ukloniti nadzorne kamere

Kažu da je pravda spora, ali dostižna. U slučaju mobingovanih radnika rtv Zenice pokazalo se čak i da nije spora. U veoma kratkom vremenu radnici su dobili spor protiv uprave preduzeća po pitanju nadzornih kamera i neovlaštenog snimanja s ciljem pritiska na zaposlenike. U rješenju Agencije za zaštitu ličnih podataka stoji da je uprava preduzeća dužna ukloniti kamere i o tome obavijestiti ovu agenciju u roku od 15 dana. Ukoliko ne postupe po navedenom rješenju prema Zakonu o zaštiti ličnih podataka kazne su veoma visoke.
Tako je ova agencija dala do znanja da "fašistički metodi i Gebelsova propagandna mašinerija" nema pravo vršiti mobing i diskriminaciju nad zaposlenicima.

Diskriminacija je svaki postupak razlikovanja i nejednakog tretmana osobe ili grupe osoba zbog ličnih osobina koje ih čine različitim od ostalih. Može biti zasnovana na spolu, nacionalnom, vjerskom identitetu, seksualnoj orijentaciji, invaliditetu, pa čak i političkom uvjerenju, boji kože, imovinskom stanju i sl. Dakle, ako navedeni zaposlenici nisu podanici određenog političkog subjekta, oni ne smiju trpiti nikakve posledice niti bilo tko ima pravo vršiti  mobing nad njima.
U prilogu dio rješenja Agencije za zaštitu ličnih podataka


Nema komentara:

Objavi komentar

Irfan Čengić kritikovao vrh SDP-a: Opstruisali su me i maltretirali

Irfan Čengić, aktuelni zastupnik SDP-a Bosne i Hercegovine u federalnom parlamentu koji je na ovim Općim izborima bio kandidat...