utorak, 11. lipnja 2019.

Kako se trošio budžetski novac u Zenici

"Kako se kalio čelik", roman ruskog književnika Nikolaja Ostrovskog, objavljen 1936. godine uskoro bi mogao biti nadmašen s pričom iz Zenice koja glasi: "kako se trošio budžet". Nakon današnje sjednice Gradskog vijeća na kojoj Prijedlog zaključka o izvršenju Budžeta za 2018.godinu" nije dobio potrebnu većinu glasova ništa više neće biti isto. Dakle, 11.juna 2019.godine vijećnici su stavili  tačku na priču kako se trošio budžetski novac.

A kako se trošio, odnosno kako su se "gradonačelnikovi ljudi" namirivali  kroz poslove, govore izvodi iz dokumenta "Prijedloga izvršenja Budžeta za 2018.godinu".
Naime, poslovi koji su dodjeljivani povlaštenim firmama koštali su gotovo duplo više od predviđene cjene od strane stručnjaka, tvrdi izvor 32.vijećnika.

Tokom trajanja rasprave o navedenom dokumentu, kada se isti raščlanjuje vidljivo je da je trošak gradonačelnika i njegovog kabineta
60. 000,00?!  Hladni napitci koštali su 5. 817,00.
Na mlijeko su potrošili 676,00 kao da su u pitanju novorođenčad,  a slatkiša i keksa 4.886,00, kao gladna djeca iz zemalja pogođenih ratom.
Pored toga Kasumović je iz budžeta izdvojio 3.000,00 lovačkom društvu čiji je godisnji budžet preko 100 000 maraka. U prevodu stado od 30 jagnjadi za tulume po potocima koje vidite svakodnevno na slikama njegovih prijatelja i podrške s društvenih mreža kako šenluče dok građani nemaju ni za lijekove.
Nakon neusvajanja, ovog nazovi, dokumenta istrazni organi će imati pune ruke posla a njegovi fanovi opravdanja, zaključuje izvor bloga 32.vijećnik.
Razlika između vijećnika koji nisu dali zeleno svjetlo ovakvom fućkanju narodnih para je u tome što vijećnici nakon sjednice mogu mirno spavati dok Fuadovi simpatizeri ne mogu?! Nemaju kad od silnog pravdanja građanima kako se trošio budžetski novac.





Nema komentara:

Objavi komentar

Irfan Čengić kritikovao vrh SDP-a: Opstruisali su me i maltretirali

Irfan Čengić, aktuelni zastupnik SDP-a Bosne i Hercegovine u federalnom parlamentu koji je na ovim Općim izborima bio kandidat...