četvrtak, 13. lipnja 2019.

Jeb'lo vas cvijeće, šta to radite?!


- Na pomolu novi skandal u Zenici! Direktor televizije Zenica suspendovao novinarku koja je na Dan bijelih traka nosila traku.

* Dan bijelih traka: prema Wikipediji je dan sjećanja na događaje koji su se počeli dešavati od 31. maja 1992. na području općine Prijedor. Naime, na taj dan izdana je naredba od Kriznog štaba nasilno instalirane vlasti tadašnje općine Prijedor kojom se nesrpskom stanovništvu naređuje isticanje bijelog platna na svojim domovima, dok su nesrbi, uglavnom Bošnjaci i Hrvati, na javnim mjestima na nadlakticama morali nositi bijele trake.[1]

Ta fašistička kampanja, po okrutnosti ravna kampanji protiv Jevreja tokom Drugog svjetskog rata, bila je uvod u etničko čišćenjenesrpskog stanovništva i genocidu nad Bošnjacima na području Prijedora.

Svestan sam da je došlo vrijeme da ne treba vjerovati svojim očima već onima koji nam prezentuju svoju istinu prema kojoj bi trebali zamrziti sve što je Bošnjačko, i pored toga što ne gotivim te Bošnjake, ovo mi se nije svidjelo. Dislajk, i to veliki. Dakle, ne trebamo osuđivati  "Labuda", inače voditelja radio programa zato što je u odjavi televizijskog informativnog programa RTV Zenica rekao nešto što se kosi za zdravom pameti već one koji ih na to primoravaju.
Podsjećam, voditeljima informativnog programa je naređeno da u odjavnoj špici kažu kako je "cvijeće na našim mostovima lijepo". Cvijeće oko kojeg se vežu brojne kontroverze. Od njegove cijene održavanja do činjenice da je u pitanju jedini projekat gradonačelnika Kasumovića, koji je za ove tri godine vladavine potrošio 120 miliona maraka, uglavnom bez saglasnosti zeničkih vijećnika tako da mu ove godine nisu usvojili ni Izvještaj o radu niti Izvršenje budžeta za 2018.godinu.



Elem, nebitno. Vratimo se informaciji s početka teksta za koju mi kažu da je vijest od prošle godine kao da to umanjuje odgovornost. Osim što voditelji Zenicainfa imaju nova zaduženja prema kojima, da bi zadovoljili Gebelsovsku politiku, u odjavi dezinformativnog programa moraju reći "kako je lijepo cvijeće na našem mostu", oni su izloženi i drugim maltretiranjima. Ako je suditi prema autentičnoj prepiski predsjednika sindikata i novinarke RTV Zenica koja je na Dan bijelih traka stavila traku na ruku, uprava preduzeća i njen direktor Nandino Škrbić ne prezaju ni od suspendovanja "neposlušnih" novinara. Da stvar bude tragičnija, suspendovana novinarka je iz porodice šehida i poginulih boraca. Istih onih porodica kojima je ukinuo finansiranje iz budžeta i obilježavanje jednog dana u godini u kojem bi se prisjetili na svoje najmilije koji su položili živote za ovu državu. Državu u kojoj im šikaniraju djecu. Ako je i od Fuada, Nandina i Sinana, previše je. Osobito ako se uzme u obzir da jedan od njih trojice posjeduje "zlatni ljiljan", a ovaj drugi tzv. hodža de jure/de Franko, "ratni staž".

Pogledajte prepisku u kojoj novinarka potvrđuje o čemu je riječ:


Nema komentara:

Objavi komentar

Irfan Čengić kritikovao vrh SDP-a: Opstruisali su me i maltretirali

Irfan Čengić, aktuelni zastupnik SDP-a Bosne i Hercegovine u federalnom parlamentu koji je na ovim Općim izborima bio kandidat...