petak, 14. lipnja 2019.

Kako je završio konkurs za dva pomoćna kuhara u JU Dom i porodica?

Nakon pisma  jednog od izvora 32.vijećnika i njegovih satiričnih tvrdnji o imenima kandidata koji se unaprijed znaju, javio se još jedan izvor koji kaže: "Poznata mi je odlično ova materija oko primanja podobnih, ali nažalost na naše adrese stižu tužbe ako nešto prigovorimo javno. Kriminalci su uvijek upravu. Sve po zakonu".

Naime, sugovornik vijećnika je zapravo jedan od kandidata/kinja koji/a nije prošao/la, odnosno nije zadovoljio/la kontroverzne kriterije o zapošljavanju koje je donijela Gradska uprava. Kako sam ranije pisao jedan od kriterija može biti i opšti dojam o kandidatu koji se prijavio na konkurs prema kojem nema šanse da prodjete i da imate sve ostale karakteristike odlične. Ako se komisiji ne sviđaju vaše hlače, kosa ili zubi, opšti dojam nula bodova i vi zapravo padate.

Konkretno, u slučaju iz priloženog dokumenta vidljivo je da kandidat/kinja nije dobio/la nula bodova ali nije ni zadovoljio/la komisiju iz Gradske uprave.

"Uz napomenu da su dvije gospoDŽe iz Gradske uprave kazale da su one tu da razbiju predrasude o visokim primanjima u JU, te da im na pitanja koja će mi postaviti odgovorim sa PRISTAJEM ili NE", nastavlja izvor 32.vijećnika.
- A pitanja su bila:
1.Da li pristajete da radite za pripadajucu plaću od 340 KM ?
2.Da li pristajete da radite u smjenama, 2 dana prva smjena, 2 dana druga i dva dana noćna? 3.Da li pristajete da radite za pripadajuću plaću sa toplim obrokom u iznosu od 560 km?

Na sva pitanja dao/la sam potvrdan odgovor i eto oni me ocijeniše sa 9.66 bodova. Da nije žalosno bilo bi smiješno, zaključuje rezignirani/a kandidat/kinja kojem/joj ovo Bog zna koja po redu odbijenica i pita može li znati ZAŠTO.
Glavno pitanje je na koji način ublehe iz Gradske uprave ocjenjuju kandidate? Koji parametri, kriteriji, moduli su korišteni kod zapošljavanja dva pomoćna kuhara u JU Dom i porodica? Ili, znaju li se uopšte ti kriteriji koji gospoDŽe iz Gradske uprave koriste?

Ako neko zna više neka komentariše ili javi na bilo koji drugi način da zadovoljimo čitatelja/iljicu bloga 32.vijećnik.

Unaprijed zahvalni.


Nema komentara:

Objavi komentar

Irfan Čengić kritikovao vrh SDP-a: Opstruisali su me i maltretirali

Irfan Čengić, aktuelni zastupnik SDP-a Bosne i Hercegovine u federalnom parlamentu koji je na ovim Općim izborima bio kandidat...