petak, 14. lipnja 2019.

Kompanija Arcelor Mittal Zenica na čelu sa Biju Nairom najpoželjnija kompanija u Zenici!

- Kompanija Arcelor Mittal  Zenica već drugu godinu šalje maturante i uspješne učenike na ekskurziju, roditelji zahvalni, kao i druge organizacije i pojedinci, samo direktor Zenicatransa nezadovoljan.

Ove godine učenici devetog razreda Osnovne škole “Hasan Kikić“ iz Tetova posjetili su Makarsku, a njihovi roditelji, sudeći po komentarima društvene mreže facebook su im itekako zahvalni. Fotografije sa ispraćaja maturanata možete pogledati na kraju članka.

Podsjećam, i prošle godine delegacija ArcelorMittala Zenica, na čelu sa Biju Nairom, generalnim direktorom ove kompanije osigurala je maturalnu ekskurziju za 60 učenika devetog razreda Osnovne škole “Hasan Kikić“ iz Tetova.

Na inicijativu Vijeća roditelja OŠ “Hasan Kikić” Tetovo da se obezbjede sredstva za odlazak na ekskurziju nekolicine učenika, kompanija ArcelorMittal je obezbjedila svim učenicima ekskurziju na more kako bi se svi učenici osjećali izjednačeni.

Zatim, u vrijeme niskih temperatura, nedostatka energenata i zagrijavanja prostorija, kompanija ArcelorMittal je odgovorila na poziv menadžmenta OŠ “Hasan Kikić” Tetovo i lokalne zajednice, te obezbijedila pomoć u uglju, prijeko potrebnom energentu za zagrijavanje škole.

Osim što aktivno pomažu lokalno stanovništvo koje stanuje u neposrednoj blizini preduzeća ova kompanija pomagala je  Dom i porodicu, Specijalnu školu u Zenici, zatim Opću biblioteku. Zenički izviđači su im uručili i  Izviđačko priznanje "PLAKETA izviđača Zenice" koja se dodjeljuje istaknutim pojedincima i kolektivima. Po svemu sudeći Arcelor Mittal Zenica se ponaša kao društveno odgovorna kompanija a ne kao što se od strane Terzića, direktora Zenicatransa na Gradskom vijeću pokušava prezentovati. Očito da direktor JP Zenicatrans nije znao postupiti prema ovoj kompaniji kada je u pitanju problem ovog javnog preduzeća.
Arcelor Mittal je prema mišljenju dijela građana nepoželjan poslodavac ali je prema mišljenju drugog dijela građana najpoželjniji i najkorektniji poslodavac. Kompanija u kojoj su radnicima pored redovne plate i osmočasovnog radnog vremena zagarantovana sva druga prava iz radnopravnog zakonodavstva koja se u realnom sektoru mogu samo sanjati.







Nema komentara:

Objavi komentar

Irfan Čengić kritikovao vrh SDP-a: Opstruisali su me i maltretirali

Irfan Čengić, aktuelni zastupnik SDP-a Bosne i Hercegovine u federalnom parlamentu koji je na ovim Općim izborima bio kandidat...