ponedjeljak, 10. rujna 2018.

Zenički Romi imaju podršku i bez Asima Musića, njihovog predstavnika

Nosilac liste A SDA obećao je što skorije rješavanje problema romskog kampa Banlozi, te preseljenje ovih porodica u stanove za socijalno-neprofitno stanovanje

Ramo Isak, kandidat za Skupštinu Zeničko-dobojskog kantona iz A SDA, posjetio je romski kamp u Banlozima, u kojem ga je dočekalo više od stotinu članova Udruženja nacionalnih manjina Zenica, a koji pripadaju romskoj nacionalnoj manjini, piše oslobođenje. Romima iz Banloza pridružio se i veliki broj Roma nastanjenih na Bristu, koji su na ovaj način željeli iskazati podršku Rami Isaku i rukovodstvu UNM Zenica - Refiku Crnoviću i Mehmedu Tahiroviću.

- U otvorenom i prijateljskom razgovoru, koji je trajao više od sat, prisutni Romi su se Rami Isaku najviše požalili na uslove života u ovom kampu, koji ne pružaju ni najnužnije uslove za normalan život. Također, izrazili su nezadovoljstvo velikom nezaposlenošću koja vlada među romskom populacijom, kao i problemima zdravstvene zaštite. Posebno su ogorčeni na činjenicu da su zaboravljeni od svih.

Ipak, prisutni Romi iskazali su posebno zadovoljstvo i radost zbog činjenice da se njihovom pozivu odmah odazvao Ramo Isak, koji je po ko zna koji put stao u zaštitu zeničkih Roma, kažu iz UNM Zenica. Dodaju kako je upravo ova posjeta Isaka zeničkim Romima realizirana kao rezultat želje samih zeničkih Roma da na narednim izborima podrže dokazanog humanistu i borca za prava Roma koji je romskoj zajednici dosad pomogao bezbroj puta, kažu iz UNM Zenica.

Prisutnima na sastanku Ramo Isak je obećao što skorije rješavanje problema Banloza, te preseljenje ovih porodica u nove stanove namijenjene za socijalno-neprofitno stanovanje, kao i rješavanje ostalih gorućih problema pripadnika romske zajednice koji žive u sjedištu ZDK-a.

(oslobođenje)






Nema komentara:

Objavi komentar

Irfan Čengić kritikovao vrh SDP-a: Opstruisali su me i maltretirali

Irfan Čengić, aktuelni zastupnik SDP-a Bosne i Hercegovine u federalnom parlamentu koji je na ovim Općim izborima bio kandidat...