Blog je pokrenut 17 oktobra 2012.god. s ciljem da se upozori na mnoštvo nezaposlenih i onih koji žive na rubu preživljavanja. Dvije godine poslije "trideset drugi vijećnik"je dostigao veliki broj čitalaca čije tekstove nerijetko prenose i razni bh portali. Teme su proširene, a blogu su se pridružili slobodni, misleći građanski aktivisti koji će govoriti o društvenim problemima koji tište građane ovog grada, kantona i države. Autor bloga: Muhamed Pivić


petak, 6. travnja 2018.

Vijećnica GV Zenica angažovala policijsku agenciju SIPA

Podsjećam, u Zenici godinama niko ni za šta nije odgovarao, a mogao je. Javno je prozivano Tužilaštvo BiH, određeni tužioci, a pozivana je i prozivana i Sipa. Bilo je optužbi za organizovani kriminal na račun bivših političara i tajkuna koje neću nabrajati da vas ne zamaram.

Oni koji redovno prate blog znaju da je 32. vijećnik u saradnji s čitaocima istoimenog bloga 27 februara 2018. godine išao s kvizom pod nazivom “ZENICA 032 KRENI”, a jedno od pitanja glasilo je: Da li tužilaštvo i Sipa mogu spasiti Grad Zenicu?

Na portalu političkog subjekta "Naša stranka" stoji saopštenje za javnost u kojem možda stoji i odgovor i zato ga prenosim u cjelosti.

Sanja Renić: SIPA-u čeka još mnogo zeničkih problema

SIPA je pokrenula postupak istrage za firmu KTG, a na osnovu kontinuiranih zahtjeva Naše stranke u Gradskom vijeću Zenica u proteklom periodu i to za utvrđivanje zakonitosti Projekta izgradnje termoelektrane na gas.

Nakon deset godina postalo je jasno da od izgradnje nema ništa.

Nadamo se da će na isti način biti pokrenute istrage i za ostala pitanja na kojima Naša stranka insistira od početka mandata u Gradskom vijeću Zenica, kao što su:

1. Financijski izvještaj Izvršne Agencije za GGM (GLAVNA GRADSKA MAGISTRALA) koji nije usvojilo Gradsko vijeće. U vezi s ovim, očekujemo da se riješi i pitanje 15 miliona KM ostatka kredita za spomenutu magistralu za koji se uopšte ne zna gdje je utrošen.

2. Izgradnja Arene – financijski izvještaj nikad nije bio predočen vijećnicima u prethodnom mandatu.

3. Financijsko poslovanje Javnog preduzeća Grijanje koje nije usvojilo Gradsko vijeće

4. Prodaja gradskog građevinskog zemljišta na protuzakonit način u periodu 2004 -2017. godine.

5. Protivzakonito usvojen Prostorni plan.

“Sumnje u kriminalna djela su sveprisutne. Barem dijela tih sumnji potrebno nas je riješiti bilo njihovom potvrdom ili demantijem, kako bismo građanima uopšte mogli povratiti bar djelić povjerenja u institucije vlasti. Iz Naše stranke, trenutno, možemo ukazivati na takva nedjela, ali od oktobra nadam se da ćemo biti u prilici da ih rješavamo”, rekla je Sanja Renić iz Gradskog vijeća Zenice.

Nema komentara:

Objavi komentar

Popularni postovi