Blog je pokrenut 17 oktobra 2012.god. s ciljem da se upozori na mnoštvo nezaposlenih i onih koji žive na rubu preživljavanja. Dvije godine poslije "trideset drugi vijećnik"je dostigao veliki broj čitalaca čije tekstove nerijetko prenose i razni bh portali. Teme su proširene, a blogu su se pridružili slobodni, misleći građanski aktivisti koji će govoriti o društvenim problemima koji tište građane ovog grada, kantona i države. Autor bloga: Muhamed Pivić


četvrtak, 5. travnja 2018.

U Zenici mrtvima naplaćuju "ležarinu"?!

Ovo je za rubriku vjerovali ili ne! Mrtvima, odnosno njihovim preostalim članovima porodice Javno preduzeće "Gradsko groblje" d.o.o Zenica naplaćuje taksu za "iskorišteno grobno mjesto".

Sve je više građana BiH koji svoj dnevni obrok pronalaze u kontejnerima, smetljištima ili Narodnim kuhinjama. Na kraju, neki se odluče i na samoubistvo misleći da će time spasiti porodicu od neimaštine. Zamislite sad, da se porodici čiji je član izvšio samoubistvo zbog neimaštine dostavi račun za "iskorišteno grobno mjesto"?! Da li to vlast nastoji primorati i preostale članove te siromašne ožalošćene porodice na samoubistvo ili im jednostavno daju do znanja da će tijelo njihovog najmilijeg iskopati i baciti u smeće a na njegovo mjesto ukopati nekoga ko ima novaca? Odgovor na gore navedeno pitanje pronađite sami.Nema komentara:

Objavi komentar

Popularni postovi