petak, 10. svibnja 2019.

Grad Zenica raspisao Konkurs za izradu idejnog rješenja poslovno-rekreativno-turističke zone Zenica Jug ˝Riječni kvart˝

Mašallah, čemu je vrijeme, tome je i vakat. Nema više izmotavanja. Posao mora da se obavi.
Grad Zenica raspisao je danas Konkurs za izradu idejnog rješenja poslovno-rekreativno-turističke zone Zenica Jug ˝Riječni kvart˝. 
Prostornim planom područje je obilježeno kao Zenica-jug, poslovno-rekreativno-turistička zona za smještaj turističkih, trgovačkih, ugostiteljskih, informatičkih i sportsko-rekreativnih sadržaja, bez proizvodnih pogona i skladišta.
Bez proizvodnih pogona i skladišta! Dakle, prostor za "opuštanje" i shoping.

Već duže vrijeme razmišljam o zaokretu u pisanju bloga 32.vijećnik, recimo o seksu, a nakon današnjeg konkursa palo mi je na pamet da bi naš grad, odnosno Poslovnu zonu "Jug" trebalo obogatiti seksualnim sadržajima.Temeljeno na podacima Durexa i on-line stranica za varanje partnera, čini se kako je tema jako popularna.
Finci kažu da se kod njih seks smatra izuzetno pozitivnim iskustvom, pa kada se osobi ukaže prilika seksualnog iskustva, čak je i društveno primorana da ju prihvati. Zašto ne probati sa poslovnom zonom "crvenog sadržaja", ionako je u pitanju izlazna petlja za koridor 5 c. Jednostavno, možeš bit' poput naših vijećnika a da ne ispadneš kurva/r. Opustiš se sa najzgodnijim vijećnikom/com ili nekim drugim političarom/kom, zaradiš i udaljiš se koridorom 5c i opet "čista" obraza staneš pred ljude s kojima radiš ili provodiš ostatak života. Isto kao i naši vijećnici, nevinašcad...zar ne.

“Imati ljubavnika ili ljubavnicu postala je gotovo norma i više nije tajna o kojoj se šapće” rekao je jedan savjetnik s Gleedena. “Radi se o savršenom antidepresivu”. Sedativi i antidepresivi su među najprodavanijim lijekovima u BiH, zašto ih ne zamjeniti seksom?! Ugodno s korisnim, a i jeftinije je. Ako smo većina za to a nije nam baš jasno zašto, može se donijeti odluka da sve što nam bude nejasno, objasne na šalteru Gradske uprave. Sudeći po komentarima društvenih mreža, imamo mi stručnih kadrova po tom pitanju. Ukoliko bude velika zainteresovanost nije teško zakazati tematsku sjednicu vijeća i uvesti komunalnu taksu za korisnike crvene usluge. Barem smo to gradivo do sad savladali.
Patpong u Bankoku najozloglašenija je četvrt crvenih svjetala u cijelome svijetu, a trgovina seksom predstavlja dobar dio gospodarskog sektora Tajlanda, koliko se god to ne sviđalo domaćem stanovništvu. Stoga je uslijedila i službena reakcija vlasti kada je Durex proglasio Tajlanđane i Tajlanđanke najpromiskuitetnijima na svijetu.
Iako ne postoji nužna povezanost između trgovine seksom i preljuba, činjenica je da ta jako razvijena industrija doprinosi sverpisutnoj seksualnoj vibraciji u ovoj zemlji. Patpong je prvo a ponekad i jednino mjesto koje turisti vide. Među strancima koji tamo žive, mlada Tajlanđanka je statusni simbol.

Nama u Zenici ne mora biti Zeničanka statusni simbol, može to biti bilo koja. Naprimjer, neka mlada Sarajka koja je već jednom nogom zagazila u te vode, a kako se bude bližio prag brendiranja pretpostavljam da će se nekom već osladiti i ozvaničiti je i Zeničankom.

Nema komentara:

Objavi komentar

Irfan Čengić kritikovao vrh SDP-a: Opstruisali su me i maltretirali

Irfan Čengić, aktuelni zastupnik SDP-a Bosne i Hercegovine u federalnom parlamentu koji je na ovim Općim izborima bio kandidat...