utorak, 25. srpnja 2017.

Pojačana aktivnost policijskih istražitelja po Gradskoj upravi!?

U ovom članku neću, i ne mogu reći, da sam samo ja u dilemi.... Poznajem ljude koji su u dilemi i pitaju se “da li se to probudilo Tužilaštvo i odlučilo pomoći građanima Zenice o čemu je 32 vijećnik pisao prije tri mjeseca i da li su potvrđene optužbe za kriminal famoznog tima za Zenicu ili udružene kriminalne organizacije”?!

Pitaju se zato što se prema nezvaničnim informacijama ovih dana vrši pojačana aktivnost policijskih istražitelja po Gradskoj upravi s ciljem pronalaska i izuzimanja materijalnih dokaza o zakonitosti dobijenih dozvola za rad tuzlanskog kablovskog operatera TXtv u Zenici. Navodno bi odgovorne osobe iz Službe za prostorno planiranje Grada Zenica trebale objasniti istražiteljima kako je preduzeće TXTV Tuzla dobilo građevinsku dozvolu, po kojoj su mogli provlačiti svoje instalacije kroz kanalizaciju javne rasvjete.

Podsjećam, prije 6 mjeseci Gradonačelnik je na kraju vanredne sjednice Gradskog vijeća istakao kako je predao Tužilaštvu zahtjev da se provede istraga oko TXtv-a, novog kablovskog operatera u Zenici, kako bi se otklonile sve sumnje oko dobijenih dozvola i u konačnici skinula ‘ljaga’ sa Gradske uprave.

Prema izvještajima televizije N1 zbog nelegalnih radova, Službi za inspekcijske poslove su se žalili i građani, a Građevinski inspektor je donio rješenje o obustavi radova.

Nešto kasnije iz TXtv-a su putem letaka saopštili da kompanija Telemach doo Sarajevo, putem svoje televizije N1 i njihovog web portala, te putem navodne grupe građana,u javnosti ruši ugled njihove kompanije te napada službenike gradskih organa, a sve to sa jednim ciljem, da ih se kriminalizuje u očima građana i da zastraši službenike, kako ne bi nikome dozvolili rad u Gradu Zenici, osim Telemachu. Čak je navodno televizija N1 optužila »TXtv« doo da je srpska firma i da građani u Zenici potpisuju ugovore sa srpskom firmom.

Obzirom da je sve to tako zapetljano, ovaj put nemam formirano mišljenje o navedenim aktivnostima a ujedno i ne želim biti dio gore spomenute grupe građana koja u javnosti ruši ugled navedene kompanije napadajući službenike gradskih organa. Neka odluči sud....



Nema komentara:

Objavi komentar

Irfan Čengić kritikovao vrh SDP-a: Opstruisali su me i maltretirali

Irfan Čengić, aktuelni zastupnik SDP-a Bosne i Hercegovine u federalnom parlamentu koji je na ovim Općim izborima bio kandidat...