Blog je pokrenut 17 oktobra 2012.god. s ciljem da se upozori na mnoštvo nezaposlenih i onih koji žive na rubu preživljavanja. Dvije godine poslije "trideset drugi vijećnik"je dostigao veliki broj čitalaca čije tekstove nerijetko prenose i razni bh portali. Teme su proširene, a blogu su se pridružili slobodni, misleći građanski aktivisti koji će govoriti o društvenim problemima koji tište građane ovog grada, kantona i države. Autor bloga: Muhamed Pivić


ponedjeljak, 24. srpnja 2017.

Orange plus iz Kiseljaka objavio konačnu cijenu maline

Firma Orange plus iz Kiseljaka danas je objavila konačnu cijenu maline.

Naime, radi se o svježim malinama sorte Vilamet i Miker koje će se otkupljivati u ovoj firmi po cijeni od 2 KM po kilogramu.

Malinari očekuju da ostali hladnjačari objave konačne cijene maline, nadajući se da će otkupna cijena biti iznad 2 KM.

Malinari su najavili, da će tražiti sastanak s federalnim ministrom poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Šemsudinom Dedićem te s njim pokušati naći optimalno rješenje.

Na sastanku u Zenici nisu postigli dogovor u vezi s cijenom otkupa, jer proizvođači ističu da ne mogu ići ispod cijene od tri KM, a ponuđena im je znatno niža cijena.

Nadaju se da će sastanak s resornim ministrom Dedićem, kojem će sutra uputiti dopis, dati više rezultata od današnjeg s otkupljivačima. (bugojno danas/ radio sarajevo)

Nema komentara:

Objavi komentar

Popularni postovi