Blog je pokrenut 17 oktobra 2012.god. s ciljem da se upozori na mnoštvo nezaposlenih i onih koji žive na rubu preživljavanja. Dvije godine poslije "trideset drugi vijećnik"je dostigao veliki broj čitalaca čije tekstove nerijetko prenose i razni bh portali. Teme su proširene, a blogu su se pridružili slobodni, misleći građanski aktivisti koji će govoriti o društvenim problemima koji tište građane ovog grada, kantona i države. Autor bloga: Muhamed Pivić


utorak, 25. srpnja 2017.

Visoko i Breza će se grijati iz TE Kakanj, Zenica iz Mittala

Vlada Zeničko-dobojskog kantona donijela je Zaključak o davanju saglasnosti na Nacrt Protokola za realizaciju Projekta snabdijevanja toplovodnom energijom iz TE „Kakanj“ područja do/i Sarajeva.

Na prijedlog Vlade Federacije BiH, JP Elektoprivreda BiH je uradila Studiju o izvodljivosti „Opravdanost snabdijevanja toplinskom energijom iz TE „Kakanj“ područja do/i Sarajeva. Osnovni cilj Studije bio je ispitati i utvrditi da li je i pod kojim uslovima opravdano snabdijevanje toplinskom energijom proizvedenom u kogeneracijskom postupku sa električnom energijom u TE „Kakanj“ područja do/i Sarajeva.

Ovaj projekat je vrijedan 230 miliona KM, snaga mu je 300 MGV. Ekološki je prihvatljiv.

Dakle, Visoko i Breza će se grijati iz TE Kakanj, a Zenica iz Mittala. Kad je u pitanju TE Kakanj i grijanje Zenice, podsjetimo se video izjave prof. Akifa Smajlovića iz Zenice:Nema komentara:

Objavi komentar

Popularni postovi