srijeda, 14. lipnja 2017.

KADIJA TE NEĆE TUŽITI I KADIJA TI NEĆE SUDITI

Analizom rada gradskog vijeća možemo utvrditi da smo ušli u vrijeme i prostor anarhije, bezakonja, haosa i bezvlašća. Bezakonja u kojem se oni koji bi trebali brinuti i raditi po zakonu, u stvari brinu o rupama u zakonu, tj. kako nezakonite odluke ozakoniti.

Nije normalno da direktor JP potroši 38.000.000 km i da nikom za to ne polaze račune, a ako kojim slučajem i položi, položi ih reda radi, tek da se može napisati zaključak kako Vijeće nema zaključka

Nije normalno da građani svakodnevno umiru zbog prekomjernog zagađenja a da niko nije odgovoran. Niko nije odgovoran zato što se donesu odluke o trovanju po zakonu. Okolinsku dozvolu po slobodnoj procjeni možemo nazvati dozvolom za trovanje u narednih 4-5 godina, do donošenja nove.


Nije normalno da grad Zenica kasni sa donošenjem Prostornog plana 12 godina i da za to niko nije odgovoran bez obzira što se neko nađe odvažan i traži tu odgovornost.

Nije normalno da plaćamo grijanje koje ne grije (paušale), vodu koju ne trošimo i kabasti otpad koji ne iznosimo i ne bacamo.

Nije normalno da na području Zeničko- dobojskog kantona imamo 1632 registrovana udruženja, od kojih je u Zenici preko pet stotina. Za jednu godinu im damo 4 miliona maraka, penzioneri s 300 maraka “krepavaju”, a građani gladuju. Nije normalno.

Nije normalno da djeca u školama plaćaju hranu, a zatvorenici jedu na račun države.

Nije normalno da za predsjednika Rusije Vladimira Putina tamošnji građani imaju 1,3 miliona pitanja na koja će 15 juna čovjek pokušati odgovoriti a za gradonačelnika Zenice tek 14 na koja neće odgovoriti. Nije normalno...

A šta na sve to kaze Kantonalno Tuzilaštvo ???

Svima nama šalju jasnu poruku da svaki građanin mora silom ili milom platiti svaki račun bez obzira da li je koristio neku uslugu gradskih javnih preduzeća, a kriminalcima na vlasti poručuju da mogu raditi šta god žele obzirom da nikada niko nije procesuiran za ono što su učinili gradu i građanima, narodski rečeno kadija te neće tužiti i kadija ti neće ni suditi.

Ovcama ostaje da plaćaju račune ili je možda došlo vrijeme da stoka pruži otpor.


Nema komentara:

Objavi komentar

Irfan Čengić kritikovao vrh SDP-a: Opstruisali su me i maltretirali

Irfan Čengić, aktuelni zastupnik SDP-a Bosne i Hercegovine u federalnom parlamentu koji je na ovim Općim izborima bio kandidat...