utorak, 13. lipnja 2017.

Babinci uspjeli u protestima, koncesionari podlegli pod pritiskom gradonačelnika i njegovog saobraćajnog znaka

Danas je u Gradskoj upravi održan sastanak na kojem su prisustvovali gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović, predstavnici Babinskog sliva, JP Autoceste FBiH i i firmi koje su zadužene za izgradnju autoputa Vc na dionici oko Zenice. Nakon višesatne rasprave predstavnici Autcesta i firmi koje rade na izgradnji autoputa kao i koncesionari popustili su pod pritiskom predstavnika demonstranata i gradonačelnika i obećali učestvovati u sanaciji putnog pravca Zenica – Babino.

U najkraćem, Babinci uspjeli u protestima, koncesionari podlegli pod pritiskom gradonačelnika i njegovog saobraćajnog znaka, uskoro sanacija puta Zenica – Babino. Da li će se nakon sanacije puta ukloniti sporni saobraćajni znak niko ne spominje.

Podsjećam, nakon nedavnih demonstracija, a potom i zvaničnog sastanka, na zadovoljstvo demonstranata iznad Kantonalne bolnice Zenica na putnom pravcu Zenica – Babino postavljen je saobraćajni znak zabrane saobraćaja vozilima nosivosti iznad 20 tona da bi samo nekoliko dana poslije iz gradske službe najavili prošireni sastanak za rješavanje “problema” saobraćajnog znaka!? Dakle, prvo smo napravili problem a dan-dva poslije pozvali na sastanak rješavanja “problema” saobraćajnog znaka. Zbog saobraćajnog znaka onemogućeno je kretanje snadbjevačima Autocesta FBiH, koncesionarima Komgrad – Ze i ŽGP, te dobavljaču cementa firmi Trgošped “Kakanj” jer njihovi kamioni prelaze nosivost od 20 tona, a da li će se nakon obećanja i učešća u finansiranju sanacije ceste ukloniti sporni znak, nije poznato.


Nema komentara:

Objavi komentar

Irfan Čengić kritikovao vrh SDP-a: Opstruisali su me i maltretirali

Irfan Čengić, aktuelni zastupnik SDP-a Bosne i Hercegovine u federalnom parlamentu koji je na ovim Općim izborima bio kandidat...