nedjelja, 27. studenoga 2016.

Za novog Gradonačelnika i Vijeće najveći prioritet prodaja zemljišta bivšeg odmarališta "Duće"!?

Moj kolega Kreho zna imati dosta nevažnih informacija, ali isto tako zna i potrefit’ po koju pravu. Ovaj put se radi o javnom pitanju za gradonačelnika i Gradsko vijeće. Njegovo otvoreno pismo, odnosno informaciju o “hitnoj” prodaji zemljišta bivšeg odmarališta “Duće” u Hrvatskoj prenosim u cjelosti.

Predsjedavajuća Sanja Renić sazvala je za četvrtak 01. decembar 2016. sa početkom u 10 sati u velikoj sali 2. sjednicu Gradskog vijeća Zenica na kojoj će se na dnevnom redu kao tačka 4. razmatrati Informacija o stanju/statusu bivšeg odmarališta "Duće" , Dugi Rat s prijedlogom mogućih rješenje.

Odmaralište "Duće" izgrađeno je na zemljištu koje je tada kao Opština Zenica kupila 1961. godine da bi se na istom izgradilo odmaralište za potrebe odmora školske djece i omladine radi velikog industrijskog zagađenja kojem su ista bila izložena u Zenici.

Grad Zenica je vlasnik tri parcele zemljišta i to dvije ispod magistrale i jednu iznad magistrale. Površina dvije parcele ispod magistrale iznosi 3.833m². Iznad magistrale površina iznosi 7178m². Ukupna površina tri parcele bivšeg odmarališta Duće iznosi 11.011m².Prema do sada poznatim informacijama može se očekivati za početnu cijenu da će biti 10.000.000 € ( deset miliona Eura).

Iz materijala pripremljenih za sjednicu kao i na brojnost parlamentarne većine može se zaključiti da će Vijeće ovlastiti gradonačelnika Fuada Kasumovića za pokretanje i provođenje procedura prodaje odmarališta "Duće" putem međunarodnog tendera. Na prijedlog Gradonačelnika Odluka o izboru najpovoljnijeg ponuđača sa izvještajem Komisije za provođenjem međunarodnog tendera dostavit će se Gradskom Vijeću na izjašnjavanje.

Postavlja se pitanje :

Kako to da je od svih problema za građane u Gradu Zenica za novog Gradonačelnika i Vijeće predstavlja najveći prioritet prodaja zemljišta bivšeg odmarališra "Duće"????

Zašto se sada ne organizuje Referendum u vezi prodaje zemljišta bivšeg odmarališta "Duće" kako to on želi da organizuje za FK Čelik ?

Pozivam SIPU, Tužilaštvo BiH i druge istražne agencije da prate sve aktivnosti oko međunarodnog tendera vrijednog namjanje 10.000.000 € jer do sada primjeri provođenja mnogih tendera u BiH pokazuju da ima potrebe.

Nema komentara:

Objavi komentar

Irfan Čengić kritikovao vrh SDP-a: Opstruisali su me i maltretirali

Irfan Čengić, aktuelni zastupnik SDP-a Bosne i Hercegovine u federalnom parlamentu koji je na ovim Općim izborima bio kandidat...