subota, 1. listopada 2016.

Zeničani u centru grada: aplauzi i skandiranje “Fudo, Fudo…”

Bio sam na licu mjesta ali nisam brojao, kažu da je bilo više od pet hiljada građana u centru grada koji su sat vremena bez daha slušali nadahnuti govor Fuada Kasumovića. Da su se pretvorili u uho i slušali to mogu potvrditi. Govorio je ono što građani žele čuti, a šta je to što građani žele čuti poslušajte u dijelu audio snimka koji sam snimio pretpostavljajući da će možda neko htjeti poslušati.

Meni je bio zanimljiv dio u kojem kaže "Prošlo je vrijeme kada je SDA izdavala potvrde ko je Musliman/Bošnjak, a ko nije!" Kontam, * al' je zato došlo vrijeme da su vam džamije postale općinski i mjesni odbori iste te stranke, a hodže predsjednici tih odbora.

Sve u svemu, kao što napisah na društvenoj mreži fejsbuk, dobro posjećen skup na kojem se moglo primjetiti da se nakon govora Fuada Kasumovića, kandidata za gradonačelnika Zenice, građani razilaze, odnosno da je Fudo sakupio više posjetilaca svojim govorom nego pjevač koji će poslije pjevati. Fuad Kasumović, kandidat za gradonačelnika Zenice ne krije da je član SDA stranke. Između ostalog, kaže da ga i pored saopštenja za javnost o njegovom isključenju zeničkog odbora sda stranke još uvijek nisu istjerali i da je on za njih "institucija". Što znači da je on i dalje član te stranke i da mu  trebaju glasovi nezadovoljnih članova te stranke. Navodni rat između Bakira Izetbegovića i Fuada Kasumovića je vjerovatno planiran davno prije izbora.

Čuli ste za Trojanskog konja!? Ako ništa gledalio ste film o Trojanskom ratu i napadu na Troju. Trojanski konj nije samo drveni konj u kojem su bili skriveni Agamemnonovi vojnici, a ni računalni virus. SDA-ov trojanski konj koji će se uvući među građane je Fuad Kasumović, kandidat za gradonačelnika Zenice. Naime, on je „zadužen“ da preuzme nezadovoljne birače iz redova vlastite (sda) stranke da ih ne bi uzeo Eldin Vrače ili SDP Zenica obzirom da su im ta dva kandidata najozbiljnija za oduzimanje titule gradonačelnika. Fuad Kasumović se tako i obraća biračima. Obećava da će dolaskom na vlast otpustiti 99,9% direktora javnih preduzeća ali i da će napraviti dar mar u općinskoj administraciji. Da će unutar sda stranke izvršiti promjene i time doprinijeti „demokratizaciji sda stranke“. Odnosno da će smijeniti par familija koje „vladaju“ Zenicom, između ostalih dr. Šišiša, predsjednika Općinskog odbora SDA Zenica i još jednog „radikalnog hodžu“. Popljuvao je Bakira Izetbegovića u više navrata nazvavši ga glupsonom i time izazvao oduševljenje i ovacije publike. Dragi čitaoci bloga 32 vijećnik, vašim glasom za Fuada Kasumovića nećete promijeniti ništa osim unutarstaranačkih funkcija, tj. demokratizaciji sda stranke.... Hvala na pažnji.

U nastavku poslušajte dio govora sa sinoćnjeg skupa:





Nema komentara:

Objavi komentar

Irfan Čengić kritikovao vrh SDP-a: Opstruisali su me i maltretirali

Irfan Čengić, aktuelni zastupnik SDP-a Bosne i Hercegovine u federalnom parlamentu koji je na ovim Općim izborima bio kandidat...