Blog je pokrenut 17 oktobra 2012.god. s ciljem da se upozori na mnoštvo nezaposlenih i onih koji žive na rubu preživljavanja. Dvije godine poslije "trideset drugi vijećnik"je dostigao veliki broj čitalaca čije tekstove nerijetko prenose i razni bh portali. Teme su proširene, a blogu su se pridružili slobodni, misleći građanski aktivisti koji će govoriti o društvenim problemima koji tište građane ovog grada, kantona i države. Autor bloga: Muhamed Pivić

srijeda, 19. listopada 2016.

Da li je u ovoj državi legalno pljačkati građane po 3 marke?!

O bezobraznim povećanjima cijena i Telemach-ovoj "uštedi u kombinaciji"...

Tri marke ti uzme onaj Kahriman iz vodovoda, tri marke Begagić iz Albe, tri marke Željko, Hajdi, Admir, Ševal i Kenan iz Telemach-a, tri marke ovaj, tri marke onaj i to sve bez obrazloženja i pitanja i ode ona mizerija od plate u p.materinu. Eto danas slučajno saznajem da mi je poskupila usluga kablovske televizije od strane Telemach-a samo zato što sam u neznanju pritisnuo dugme na daljinskom. Nako dugme na kojem je pisalo „vrati na početak“ a da nisam ni primjetio da je vratilo tu emisiju na početak. Znate, ono kad su svako malo reklame pa više ne znaš šta je, Ili je reklama, ili film, a kamo li da li je početak ili kraj nečega što će vas koštati 3 marke a da i ne znate zašto. Zamislite da je na ekranu pisalo „pljuni na Bakira, Dodika i Čovića“? Koliko raje bi pritisnulo to dugme i ne znajući da košta 3 marke?

Ali, to nije sve. Raniji računi su bili u visini od cca 39 maraka, a novi račun iznosi 45,90. Dakle, više od tri marke. Sada, u momentu dok pišem ovaj svojevrsni protest mogu samo pretpostavljati na osnovu čega su me dodatno „zapalili“. Uglavnom, za ovo poskupljenje od 3 marke saznao sam od ljudi u slučajnom razgovoru o povišici cijena svega i svačega u ovoj našoj vukojebini na koju su ponosni samo oni što vas „uzimaju“.

S toga im poručujem slijedeće:

Vi, Odgovorni iz Telemach-a, nemojte mi molim vas reći da je to zbog opcije vraćanja filma na početak na daljinskom upravljaču. Moj je daljinski i imam pravo s njim radit što mi volja, a vama ako se ne sviđa vi ukinite tu mogućnost... Sutra ćete mi bezobrazno i bez obrazloženja povećat cijenu za tri marke zato što koristim ono crveno dugme za ugasit tv na daljinskom. Kako se zove to bezobrazno povećanje cijene? Tri markice pljahe na daljinski?! Jesam li vam došao na vrata tražit tu uslugu? Nisam! Vraćajte mi pare i odgovorite gdje su preostalih 3,90 KM. Ljut sam kad me neko „uzima“. Jbm.vam sve kapitalističko.

Nema komentara:

Objavi komentar

Popularni postovi