utorak, 18. listopada 2016.

Trebamo li plaćati paušale na računima vode i odvoza smeća ?

Saznajem kako po Zenici i Sarajevu čak i među viđenijim ljudima kruže priče da Fuad Kasumović, novoizabrani gradonačelnik Zenice nikako ne plaća račune vode i odvoza smeća?! Zašto se novoizabrani gradonačelnik Zenice na ovakav oblik bunta odlučio nije poznato. No, sigurno se sjećate vijesti kako je Javno preduzeće "Vodovod i kanalizacija" Zenica uložilo 1,2 miliona KM u prvu hidroelektranu na cjevovodu pitke vode. Hidroelektrana prizvodi električnu energiju koju prodaje Elektroprivredi Bosne i Hercegovine, a od prodaje su najavljivani prihodi u iznosu od oko 400.000 KM, koji će biti iskorišteni za razvoj vodovoda i kanalizacije u Zenici. Odlična ideja i čestitke za centralu, ali ne mora se svaka gradnja plaćati s leđa potrošača. Naime, građanima Zenice na računima za vodu i odvoz smeća stoje stavke paušala u iznosima i do 3 konvertibilne marke koje se vezuju za izgradnju hidroelektrane i Regionalne deponije Mošćanica?

Da li se gradonačelnik koji ne plaća prispjele račune za odvoz smeća i potrošnju vode odlučio za ovakav bunt zbog toga manje je važno. Obzirom da je napravio enormne račune vode i smeća i ništa nije platio mogao bi da nam objasni kako da i mi uradimo isto, tj. da u buduće ne plaćamo svoje račune jer su nam svakako primanja manja od njegovih.

Kriminal u javnim preduzećima Grijanje, Vodovod i kanalizacija, Zenicatrans, Tržnica, a posebno njemačko – SDA-ovskom preduzeću ALBA, bila su pitanja kojim su građani Zenice“zatrpavali” gradonačelnika Fuada Kasumovića u njegovim predizbornim kampanjama. “Obećavam da ću rastjerati tu stranački zaposlenu vojsku zbog koje imate tako skupe režije, plaćate paušale i takse samo što cijevi prolaze kroz vaše stanove”, poručio je Fuad Kasumović ne nekoliko predizbornih skupova.

Pričao je ljudima ono što su željeli čuti, a da li će ispuniti svoja obećanja vidjet ćemo uskoro. A što se tiče objašnjenja o načinu neplaćanja prispjelih računa vode i smeća, ne šalim se. Stvarno bi nam dobro došlo. Ako ništa, barem odgovor na pitanje trebamo li plaćati paušale na računima vode i odvoza smeća...

Nema komentara:

Objavi komentar

Irfan Čengić kritikovao vrh SDP-a: Opstruisali su me i maltretirali

Irfan Čengić, aktuelni zastupnik SDP-a Bosne i Hercegovine u federalnom parlamentu koji je na ovim Općim izborima bio kandidat...