Blog je pokrenut 17 oktobra 2012.god. s ciljem da se upozori na mnoštvo nezaposlenih i onih koji žive na rubu preživljavanja. Dvije godine poslije "trideset drugi vijećnik"je dostigao veliki broj čitalaca čije tekstove nerijetko prenose i razni bh portali. Teme su proširene, a blogu su se pridružili slobodni, misleći građanski aktivisti koji će govoriti o društvenim problemima koji tište građane ovog grada, kantona i države. Autor bloga: Muhamed Pivić

četvrtak, 20. listopada 2016.

Ovo su imena i prezimena poslanika koji su glasali za uvođenje akciza na gorivo

“Ne možemo samo uzimati od građana. Moramo naći način da onima koji će imati najveći problem, a to su naši poljoprivrednici, osiguramo plavi dizel. Bez plavog dizela nema podrške SDS-a za akcize na gorivo”, tvrdi Borislav Bojić, zastupnik SDS-a u Zastupničkom vijeću.

SDA, HDZ BiH i SBB glasali za uvođenje akciza na gorivo, ali...
opozicijski poslanici iz Federacije BiH tvrde da bi od dodatnih akciza na gorivo imale koristi samo građevinske firme bliske vlasti.

“Imate četiri firme koje su bliske političkim liderima HDZ-a, SDA i SBB-a i koje grade sve puteve u Federaciji BiH. To je glavni problem” – tvrdi poslanik Demokratske fronte Damir Bećirović.

“Pokušavaju da nas uvjere da je povećanje cijena goriva europski put i europska budućnost BiH. To nije točno”, kaže poslanik SDP-a Saša Magazinović.

Od povećanja cijena akciza za sada nema ništa. Nema ni novog udara na džepove građana, barem ne do naredne sjednice državnog parlamenta, kada bi ovo pitanje moglo biti ponovo razmatrano kroz prijedlog zakona.

Ovo su imena i prezimena poslanika koji su 19. 10. 2016. glasali za uvođenja akciza na gorivo na 36. sjednici Predstavničkog doma Parlamnetarne skupštine BiH .

1. Borjana Krišto

3. Šefik Džaferović

4. Amir Fazlić

5. Safer Demirović

6. Nermina Kapetanović

8. Hazim Rančić

9. Asim Sarajlić

12. Sadik Ahmetović

24. Predrag Kožul

25. Monika Tomić

26. Nikola Lovrinović

33. Mirsad Đonlagić

34. Damir Arnaut

35. Mirsad Isaković

36. Fehim ŠkaljićNema komentara:

Objavi komentar

Na raskršću života

Na raskršću života
Ako je toliko važna etnička pripadnost i taj nekakav jebeni osjećaj nacionalnog identiteta za kojim pojedinci ili čak veliki broj njih traga stotinama godina unazad, a u tom traganju su spremni i na međusobna prepucavanja, teške riječi, prijetnje ili progone neka mi onda neko od njih objasni zašto toliki broj ljudi iz njihove etnije napuštaju svoju domovinu i okruženje u kojem su se osjećali „svoji na svome“ ? Može li se išta kupit za taj „osjećaj pripadnosti“? Zašto se na poslijetku taj „osjećaj pripadnosti“,( odlaskom iz domovine) mijenja i uzima državljanstvo druge države? Ovoj kleronacionalističkoj vlasti odgovara da se njeni građani bave sami sobom, da se vraćaju u tu daleku prošlost jer sve dok su „tamo daleko“ niko ih neće pitati za sutra. Meni je ostalo, u najboljem slučaju još nekoliko godina života i ne mislim ga trošiti na budalaštine odakle potičem ja, a odakle Bosna. Iz pi*ke materine, i ja i ova vukojebina i ovi „kreteni“ što se međusobno prepucavaju, eto odakle. Imate li posao? Osmočasovno radno vrijeme, odgovarajuću platu, slobodne dane, godišnje odmore? Ako imate, onda ništa. Shvatam, plaćeni ste da spinujete i naivne vodite žedne preko vode. Muhamed Pivić, 32 vijećnik.

Arhiva bloga

Popularni postovi