Blog je pokrenut 17 oktobra 2012.god. s ciljem da se upozori na mnoštvo nezaposlenih i onih koji žive na rubu preživljavanja. Dvije godine poslije "trideset drugi vijećnik"je dostigao veliki broj čitalaca čije tekstove nerijetko prenose i razni bh portali. Teme su proširene, a blogu su se pridružili slobodni, misleći građanski aktivisti koji će govoriti o društvenim problemima koji tište građane ovog grada, kantona i države. Autor bloga: Muhamed Pivić

nedjelja, 11. rujna 2016.

Zajebali su vam lidera? Zajebite i vi njih!

Dragi moji SBB-ovci koji se nalazite na mojoj listi prijatelja. Vasi dojučerašnji ljuti „neprijatelji“ (Stranka demokratske akcije) su vas primorali da budete njihovi koalicioni partneri iako je Vaš lider tvrdio da „stranka koja prikriva politička ubistva i zloupotrebljava pravni sistem zemlje nije vaš koalicioni favorit”. Nije mi važno niti je bitno zašto ste na to pristali da li je to bio uslov za vašeg lidera, da ga “izvade” iz zatvora ili zato što su i oni sami vidjeli da im se ljulja stolica. Činjenica je da su vam zajebali lidera, zajebite i vi njih. Glasajte za sebe i za bilo kojeg kandidata za gradonačelnika Zenice, osim kandidata SDA stranke. Ne znaju “oni” za koga ste glasali, a kad prođu izbori, nije više ni bitno.

Nema komentara:

Objavi komentar

Popularni postovi

Na raskršću života

Na raskršću života
Ako je toliko važna etnička pripadnost i taj nekakav jebeni osjećaj nacionalnog identiteta za kojim pojedinci ili čak veliki broj njih traga stotinama godina unazad, a u tom traganju su spremni i na međusobna prepucavanja, teške riječi, prijetnje ili progone neka mi onda neko od njih objasni zašto toliki broj ljudi iz njihove etnije napuštaju svoju domovinu i okruženje u kojem su se osjećali „svoji na svome“ ? Može li se išta kupit za taj „osjećaj pripadnosti“? Zašto se na poslijetku taj „osjećaj pripadnosti“,( odlaskom iz domovine) mijenja i uzima državljanstvo druge države? Ovoj kleronacionalističkoj vlasti odgovara da se njeni građani bave sami sobom, da se vraćaju u tu daleku prošlost jer sve dok su „tamo daleko“ niko ih neće pitati za sutra. Meni je ostalo, u najboljem slučaju još nekoliko godina života i ne mislim ga trošiti na budalaštine odakle potičem ja, a odakle Bosna. Iz pi*ke materine, i ja i ova vukojebina i ovi „kreteni“ što se međusobno prepucavaju, eto odakle. Imate li posao? Osmočasovno radno vrijeme, odgovarajuću platu, slobodne dane, godišnje odmore? Ako imate, onda ništa. Shvatam, plaćeni ste da spinujete i naivne vodite žedne preko vode. Muhamed Pivić, 32 vijećnik.