Blog je pokrenut 17 oktobra 2012.god. s ciljem da se upozori na mnoštvo nezaposlenih i onih koji žive na rubu preživljavanja. Dvije godine poslije "trideset drugi vijećnik"je dostigao veliki broj čitalaca čije tekstove nerijetko prenose i razni bh portali. Teme su proširene, a blogu su se pridružili slobodni, misleći građanski aktivisti koji će govoriti o društvenim problemima koji tište građane ovog grada, kantona i države. Autor bloga: Muhamed Pivić

ponedjeljak, 12. rujna 2016.

Ako činite dobra djela, jedno možete učiniti danas

Zeničanka Erna Brdarević ima 12 godina, tenis joj je smisao života a njen san je kao i mnogim njenim vršnjakinjama da se sretne s velikanima i teniskim legendama. Kako to biva danas u svijetu tehnologije, samo broj glasova odlučuje kome će biti ispunjen san.

Znam da nemate vremena i ne volite usmjerena lajkanja i "obaveze", ali ako bi me poslušali i odvojili par sekundi pomogli bi našoj Zeničanki da ispuni svoje snove, a meni da dobijem dvije karte ako kad odem na Vimbldon :)


Ono što trebate učiniti je slijedeće:

1. Otići na web.stranicu  jeudi.lu, odnosno kliknuti na ovaj link

2. Pronaci slicicu sa nasom Ernom....kliknuti na votez

Tražit će ime i mejl adresu i to je to........

Bajrambajrećula svima koji slave, a onima koji ne slave ugodan ostatak dana.

Nema komentara:

Objavi komentar

Na raskršću života

Na raskršću života
Ako je toliko važna etnička pripadnost i taj nekakav jebeni osjećaj nacionalnog identiteta za kojim pojedinci ili čak veliki broj njih traga stotinama godina unazad, a u tom traganju su spremni i na međusobna prepucavanja, teške riječi, prijetnje ili progone neka mi onda neko od njih objasni zašto toliki broj ljudi iz njihove etnije napuštaju svoju domovinu i okruženje u kojem su se osjećali „svoji na svome“ ? Može li se išta kupit za taj „osjećaj pripadnosti“? Zašto se na poslijetku taj „osjećaj pripadnosti“,( odlaskom iz domovine) mijenja i uzima državljanstvo druge države? Ovoj kleronacionalističkoj vlasti odgovara da se njeni građani bave sami sobom, da se vraćaju u tu daleku prošlost jer sve dok su „tamo daleko“ niko ih neće pitati za sutra. Meni je ostalo, u najboljem slučaju još nekoliko godina života i ne mislim ga trošiti na budalaštine odakle potičem ja, a odakle Bosna. Iz pi*ke materine, i ja i ova vukojebina i ovi „kreteni“ što se međusobno prepucavaju, eto odakle. Imate li posao? Osmočasovno radno vrijeme, odgovarajuću platu, slobodne dane, godišnje odmore? Ako imate, onda ništa. Shvatam, plaćeni ste da spinujete i naivne vodite žedne preko vode. Muhamed Pivić, 32 vijećnik.

Arhiva bloga

Popularni postovi