Blog je pokrenut 17 oktobra 2012.god. s ciljem da se upozori na mnoštvo nezaposlenih i onih koji žive na rubu preživljavanja. Dvije godine poslije "trideset drugi vijećnik"je dostigao veliki broj čitalaca čije tekstove nerijetko prenose i razni bh portali. Teme su proširene, a blogu su se pridružili slobodni, misleći građanski aktivisti koji će govoriti o društvenim problemima koji tište građane ovog grada, kantona i države. Autor bloga: Muhamed Pivić

srijeda, 14. rujna 2016.

Otvoreno pismo Naidinu Ahmetspahiću: Naidine jel' te stid?

"Naidine jel' te stid što te za funkciju gradonačelnika kandidovao narko diler?", između ostalog stoji u otvorenom pismu Mirada Hadžiahmetovića, nezavisnog kandidata za gradonačelnika Zenice.

U nastavku možete pročitati navedeno pismo u cijelosti:

Naidin Ahmetspahić je kandidat za gradonačelnika Zenice ispred dvije stranke SDA i SBB. SDA sa četiri kombija, na kojima je nacrtano zeleno, srce obilazi sela i dijeli mito biračima. To što policija, tužilaštvo i izborna komisija ne sankcionišu ovo krivično djelo ne znači da to nije očito krivično djelo, već znači da su državne institucije pod kontrolom kriminalaca i zato ne reaguju na njega.

SBB je stranka koja postoji kako bi provodila volju jednog lica koga u toj stranci zovu Sultan. Sultan je poslovno sarađivao sa najvećim narko dilerom na Balkanu, te je zbog tog poslovnog odnosa završio i u zatvoru. Javno se fali da je bio optuženik na Kosovu, ali je dao advokatu 500.000 KM – da popolovi sa sudijom - pa mu je status preinačen u svjedoka.

Naidine molim te da mi odgovoriš na pitanje: Jel' te stid što te za funkciju gradonačelnika kandidovao narko diler? Naidine jel' te stid?

*Mirad Hadžiahmetović* nezavisni kandidat za gradonačelnika Zenice

Nema komentara:

Objavi komentar

Na raskršću života

Na raskršću života
Ako je toliko važna etnička pripadnost i taj nekakav jebeni osjećaj nacionalnog identiteta za kojim pojedinci ili čak veliki broj njih traga stotinama godina unazad, a u tom traganju su spremni i na međusobna prepucavanja, teške riječi, prijetnje ili progone neka mi onda neko od njih objasni zašto toliki broj ljudi iz njihove etnije napuštaju svoju domovinu i okruženje u kojem su se osjećali „svoji na svome“ ? Može li se išta kupit za taj „osjećaj pripadnosti“? Zašto se na poslijetku taj „osjećaj pripadnosti“,( odlaskom iz domovine) mijenja i uzima državljanstvo druge države? Ovoj kleronacionalističkoj vlasti odgovara da se njeni građani bave sami sobom, da se vraćaju u tu daleku prošlost jer sve dok su „tamo daleko“ niko ih neće pitati za sutra. Meni je ostalo, u najboljem slučaju još nekoliko godina života i ne mislim ga trošiti na budalaštine odakle potičem ja, a odakle Bosna. Iz pi*ke materine, i ja i ova vukojebina i ovi „kreteni“ što se međusobno prepucavaju, eto odakle. Imate li posao? Osmočasovno radno vrijeme, odgovarajuću platu, slobodne dane, godišnje odmore? Ako imate, onda ništa. Shvatam, plaćeni ste da spinujete i naivne vodite žedne preko vode. Muhamed Pivić, 32 vijećnik.

Arhiva bloga

Popularni postovi