Blog je pokrenut 17 oktobra 2012.god. s ciljem da se upozori na mnoštvo nezaposlenih i onih koji žive na rubu preživljavanja. Dvije godine poslije "trideset drugi vijećnik"je dostigao veliki broj čitalaca čije tekstove nerijetko prenose i razni bh portali. Teme su proširene, a blogu su se pridružili slobodni, misleći građanski aktivisti koji će govoriti o društvenim problemima koji tište građane ovog grada, kantona i države. Autor bloga: Muhamed Pivić

utorak, 27. rujna 2016.

Centralna izborna komisija je obavezna poništit ovjeru SNSD-a Milorada Dodika!?

Pozivajući se na Član 13 odredbe Izbornog zakona, Mirad Hadžiahmetović, nezavisni kandidat za gradonačelnika Zenice podnio je Centralnoj izbornoj komisiji prigovor u kojem traži poništenje ovjere za učešće na 'Lokalnim izborima 2016. godine' političkom subjektu SNSD.

Njegovo saopštenje za javnost prenosim u cjelosti:

Zahtijevam od Centralne izborne komisije BiH da poništi ovjeru za učešće na 'Lokalnim izborima 2016. godine' političkom subjektu SNSD!

Jedan od uslova za ovjeru političkog subjekta, sukladno članu 1.13 Izbornog zakona Bosne i Hercegovine, je Izjava da će se politički subjekt pridržavati Dejtonskog mirovnog sporazuma.

Visoki predstavnik, kao konačni autoritet u tumačenju Dejtonskog mirovnog sporazuma, je konstatovao da je održavanje referenduma 25.09.2016. godine kršenje tog sporazuma, pa samim tim Centralna izborna komisija BiH više nije nadležna za odlučivanje o tome da li je ili nije prekršen taj sporazum, već samo za poništenje ovjere prekršioca.

Ukoliko je prekršen jedan od uslova za ovjeru političkog subjekta, onda je Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine obavezna da poništi ovjeru tog političkog subjekta.

Poništenjem ovjere SNSD za učestvovanje na 'lokalnim izborima 2016. godine' ta stranka će izgubiti sve načelničke i vijećničke pozicije, što će otvoriti prostor danas marginalizovanim političkim subjektima da preuzmu vlast u mnogim općinama, te će se na taj način značajno promijeniti politička slika Bosne i Hercegovine.Mirad Hadžiahmetović, nezavisni kandidat za gradonačelnika Zenice

Nema komentara:

Objavi komentar

Popularni postovi

Na raskršću života

Na raskršću života
Ako je toliko važna etnička pripadnost i taj nekakav jebeni osjećaj nacionalnog identiteta za kojim pojedinci ili čak veliki broj njih traga stotinama godina unazad, a u tom traganju su spremni i na međusobna prepucavanja, teške riječi, prijetnje ili progone neka mi onda neko od njih objasni zašto toliki broj ljudi iz njihove etnije napuštaju svoju domovinu i okruženje u kojem su se osjećali „svoji na svome“ ? Može li se išta kupit za taj „osjećaj pripadnosti“? Zašto se na poslijetku taj „osjećaj pripadnosti“,( odlaskom iz domovine) mijenja i uzima državljanstvo druge države? Ovoj kleronacionalističkoj vlasti odgovara da se njeni građani bave sami sobom, da se vraćaju u tu daleku prošlost jer sve dok su „tamo daleko“ niko ih neće pitati za sutra. Meni je ostalo, u najboljem slučaju još nekoliko godina života i ne mislim ga trošiti na budalaštine odakle potičem ja, a odakle Bosna. Iz pi*ke materine, i ja i ova vukojebina i ovi „kreteni“ što se međusobno prepucavaju, eto odakle. Imate li posao? Osmočasovno radno vrijeme, odgovarajuću platu, slobodne dane, godišnje odmore? Ako imate, onda ništa. Shvatam, plaćeni ste da spinujete i naivne vodite žedne preko vode. Muhamed Pivić, 32 vijećnik.