subota, 23. srpnja 2016.

Nakon Bihaća, održan još jedan Sabor Bosanskog naroda!

Nakon što je novembra prošle godine u Bihaću održan prvi Regionalni Bosanski sabor na kojem su učestvovali i predstavnici Zeničana o kojem sam već pisao, uslijedio je Fojnički sastanak na kojem je osnovan „Bosanski narodni savez“, a njegova misija je promoviranje bosanskog nacionalnog identiteta i okupljanje svih probosanski orijentiranih snaga, piše 24sata.info.


- Delegati Osnivačkog Sabora Bosanskog narodnog saveza danas su u punoj dvorani hotela Reumal u Fojnici donijeli odluke o smjernicama i ciljevima ove organizacije.

Kako je rečeno za govornicom kongresne dvorane, misija Saveza je promoviranje bosanskog nacionalnog identiteta i okupljanje svih probosanski orijentiranih snaga. Neposredni cilj, rečeno je, jeste izgradnja ustavnog modela u kojem će Bosna i Hercegovina biti konstituirana kao država jedinstvenog, bosanskog naroda, koji neće biti podijeljen prema religijskoj i etničkoj pripadnosti.

Sabor je izabrao tijela koja će koordinirati rad Saveza u predstojećem periodu. (24sata.info)



                                     








Nema komentara:

Objavi komentar

Irfan Čengić kritikovao vrh SDP-a: Opstruisali su me i maltretirali

Irfan Čengić, aktuelni zastupnik SDP-a Bosne i Hercegovine u federalnom parlamentu koji je na ovim Općim izborima bio kandidat...