Blog je pokrenut 17 oktobra 2012.god. s ciljem da se upozori na mnoštvo nezaposlenih i onih koji žive na rubu preživljavanja. Dvije godine poslije "trideset drugi vijećnik"je dostigao veliki broj čitalaca čije tekstove nerijetko prenose i razni bh portali. Teme su proširene, a blogu su se pridružili slobodni, misleći građanski aktivisti koji će govoriti o društvenim problemima koji tište građane ovog grada, kantona i države. Autor bloga: Muhamed Pivić

četvrtak, 28. srpnja 2016.

Kad je upozoravao da se građani paze rekli su mu da je dosadan, budala itd...

Kad je Hasan Kreho upozoravao da se građani dobro paze poklopaca na šahtovima, odnosno konkretno na navedeni šaht u koji je danas propala pješakinja u vlasništvu Grada Zenica, rekli su mu da je dosadan, budala itd...

Naime, danas 28.07.2016. u 9 sati na adresi Travnička cesta kod broja 44 u Zenici u šaht sa elektro kablovima koji je u vlasništvu J.P. Elektroprivrede BiH Elektrodistribucija Zenica radi nestabilnog poklopca propala je jednom nogom pješakinja N. H. i doživjela tjelesne povrede.Građani su obavijestili Policiju i Službu hitne medicinske pomoći koji su brzo intervenisali.

Kako su urađeni građevinski radovi na novoj Javnoj rasvjeti u Zenici pokazuje i današnji slučaj sugrađanke N.H. koja je propala u šaht nove Javne rasvjete. Vrijednost investicije nove Javne rasvjete koštao je 1.757.325,59 KM. a predstavnici Grada Zenica izvršili su zavarivanje nestabilnog poklopca navedenog šahta.Nema komentara:

Objavi komentar

Na raskršću života

Na raskršću života
Ako je toliko važna etnička pripadnost i taj nekakav jebeni osjećaj nacionalnog identiteta za kojim pojedinci ili čak veliki broj njih traga stotinama godina unazad, a u tom traganju su spremni i na međusobna prepucavanja, teške riječi, prijetnje ili progone neka mi onda neko od njih objasni zašto toliki broj ljudi iz njihove etnije napuštaju svoju domovinu i okruženje u kojem su se osjećali „svoji na svome“ ? Može li se išta kupit za taj „osjećaj pripadnosti“? Zašto se na poslijetku taj „osjećaj pripadnosti“,( odlaskom iz domovine) mijenja i uzima državljanstvo druge države? Ovoj kleronacionalističkoj vlasti odgovara da se njeni građani bave sami sobom, da se vraćaju u tu daleku prošlost jer sve dok su „tamo daleko“ niko ih neće pitati za sutra. Meni je ostalo, u najboljem slučaju još nekoliko godina života i ne mislim ga trošiti na budalaštine odakle potičem ja, a odakle Bosna. Iz pi*ke materine, i ja i ova vukojebina i ovi „kreteni“ što se međusobno prepucavaju, eto odakle. Imate li posao? Osmočasovno radno vrijeme, odgovarajuću platu, slobodne dane, godišnje odmore? Ako imate, onda ništa. Shvatam, plaćeni ste da spinujete i naivne vodite žedne preko vode. Muhamed Pivić, 32 vijećnik.

Arhiva bloga

Popularni postovi