Blog je pokrenut 17 oktobra 2012.god. s ciljem da se upozori na mnoštvo nezaposlenih i onih koji žive na rubu preživljavanja. Dvije godine poslije "trideset drugi vijećnik"je dostigao veliki broj čitalaca čije tekstove nerijetko prenose i razni bh portali. Teme su proširene, a blogu su se pridružili slobodni, misleći građanski aktivisti koji će govoriti o društvenim problemima koji tište građane ovog grada, kantona i države. Autor bloga: Muhamed Pivić


petak, 14. kolovoza 2015.

“Plavi vitezovi”stižu u posjetu Ismailu, dječaku bez ruku!

Sigurno se sjećate priče o dječaku iz zeničkog prigradskog naselja Tetovo koji je rođen bez ruku!? Almina Zulfić, Ismailova majka je prema pisanju medija iz 2011.godine krivila ljekare za previd. Naime, ona je dan prije porođaja bila kod ljekara, koji je nakon obavljenog ultrazvuka kazao da je "dječak vrcav" i da će se za koji dan roditi. Kada se Almina porodila u Kantonalnoj bolnici Zenica, ljekari su mogli samo konstatirati da je dječak rođen bez ruku, s jednom zakrivljenom nogom, dok su na drugoj nozi prsti spojeni. Nezvanično, kao jedan od uzroka spominjano je i aerozagađenje, odnosno Mittal i njegov štetni uticaj na zdravlje ljudi prigradskog naselja Tetovo.

U okviru svojih humanitarnih aktivnosti, moto klub “Plavi vitezovi” iz Sarajeva će u subotu, 15/08/2015 posjetiti Zenicu i roditeljima dječaka Ismaila Zulfića, rođenog bez ruku, uručiti simboličnu novčanu pomoć. Tom prilikom, Plavi vitezovi će Ismailu predati i novi kompjuter, dar anonimnog donatora u ime dječaka Darisa i djevojčice Mrvice.

Ovom akcijom, Plavi vitezovi žele, pored materijalne podrške, skrenuti pažnju javnosti na neophodnost uključivanja cijele zajednice u pružanju podrške djeci sa invaliditetom, u njihovoj inkluziji u obrazovni sistem te stvaranju uslova za koliko toliko sretno i zdravo djetinstvo.

Humanitarna akcija izvodi se u saradnji sa udruženjem “LOTOS” Zenica koje radi na pružanju podrške djeci sa poteškoćama u razvoju.

Dolazak Plavih vitezova u Zenicu očekuje se oko 17:30.

Priču malog heroja Ismail Zulfića, možete pogledati i na: https://www.youtube.com/watch?v=NpEJsa-xh04Nema komentara:

Objavi komentar

Popularni postovi