Blog je pokrenut 17 oktobra 2012.god. s ciljem da se upozori na mnoštvo nezaposlenih i onih koji žive na rubu preživljavanja. Dvije godine poslije "trideset drugi vijećnik"je dostigao veliki broj čitalaca čije tekstove nerijetko prenose i razni bh portali. Teme su proširene, a blogu su se pridružili slobodni, misleći građanski aktivisti koji će govoriti o društvenim problemima koji tište građane ovog grada, kantona i države. Autor bloga: Muhamed Pivić


subota, 15. kolovoza 2015.

Dar anonimnog donatora uručen dječaku bez ruku!


U okviru svojih humanitarnih aktivnosti, moto klub “Plavi vitezovi” iz Sarajeva danas je posjetio dječaka rođenog bez ruku, Ismaila Zulfića iz prigradskog naselja “Tetovo” . Pored novčane podrške roditeljima, Plavi vitezovi su Ismailu predali novi kompjuter, dar anonimnog donatora u ime dječaka Darisa i djevojčice Mrvice.

Humanitarna akcija izvodi se u saradnji sa udruženjem “LOTOS” Zenica koje radi na pružanju podrške djeci sa poteškoćama u razvoju.

U Bosni i Hercegovini grupa entuzijasta policajaca odlučili su da se pridruže velikoj obitelji Blue Knights te su primljeni u punopravno clanstvo prije 4 godine.

Osnovni cilj je promicanje sigurne vožnje i uspostavljenje prijateljskih odnosa među svim članovima ove organizacije. Osobito su ponosni na pomoć koju pružaju diljem svijeta onima kojima je to najpotrebnije. Akcenat daju na djecu sa posebnim potrebama.

Blue Knights-i su osnovani 1974. godine u Bangoru, Savezna američka država Maine. U početku se radilo o malom, lokalnom moto-klubu, no nedugo nakon toga, osnivanjem chaptera u Massachusettsu a malo poslije i New Hampshiru te Kanadi i Australiji, "Blue Knights-i" postaju međunarodni moto-klub. Sa današnjim danom registrirano je preko 19 000 članova u svijetu, podijeljenih u 560 podružnica i 12 Konferencija. "Blue Knights-i" u Europu dolaze 1989. godine, kada se osnivaju prve dvije podružnice "Benelux I" i "Germany I".

Velikim interesom "Law Enforcement Officers-a", a posebno policajaca, članstvo i u Europi brzo raste trenutno u svijetu broj plavih vitezova je oko 23 000.Nema komentara:

Objavi komentar

Popularni postovi