Blog je pokrenut 17 oktobra 2012.god. s ciljem da se upozori na mnoštvo nezaposlenih i onih koji žive na rubu preživljavanja. Dvije godine poslije "trideset drugi vijećnik"je dostigao veliki broj čitalaca čije tekstove nerijetko prenose i razni bh portali. Teme su proširene, a blogu su se pridružili slobodni, misleći građanski aktivisti koji će govoriti o društvenim problemima koji tište građane ovog grada, kantona i države. Autor bloga: Muhamed Pivić


utorak, 6. siječnja 2015.

Video: Badnjak u Zenici!

Zenica: 06. januar 2015.godine

Već duže vrijeme za neformalnu grupu “Opstanak u BiH” planiram i kontam kako da u Zenici “nafatam” što više ljudi pravoslavne vjeroispovijesti na jednom mjestu, da prikažem njihovu tradiciju, običaje isl.

Više stotina Zeničana slavilo je Badnje veče ispred Srpske pravoslavne crkve presvete Bogorodice u Zenici, pripremajući se za najradosniji hrišćanski praznik rođenje Isusa Hrista – Božić. Idealna prilika za video dokumentovanje atmosfere iz Zenice.

Paljenju badnjaka ispred crkve presvete Bogorodice u Zenici nisam prisustvovao od 1980-tih. Večerašnje slavlje nakratko me podsjetilo na taj period. Uz kuhano vino, muziku i društvo prisjetih se starih prijatelja i nekih prošlih lijepih vremena.


Nema komentara:

Objavi komentar

Popularni postovi