Blog je pokrenut 17 oktobra 2012.god. s ciljem da se upozori na mnoštvo nezaposlenih i onih koji žive na rubu preživljavanja. Dvije godine poslije "trideset drugi vijećnik"je dostigao veliki broj čitalaca čije tekstove nerijetko prenose i razni bh portali. Teme su proširene, a blogu su se pridružili slobodni, misleći građanski aktivisti koji će govoriti o društvenim problemima koji tište građane ovog grada, kantona i države. Autor bloga: Muhamed Pivić


subota, 19. srpnja 2014.

ELEKTRODISTRIBUCIJO, STIDI SE!


Nezadovoljan odlukom ljudi iz Elektrodistribucije Zenica, korisnik iz Zenice putem bloga 32-vijećnik poručuje:Davno sam rekao:“Ko u Bosni traži logiku zalutao je.“ Ta moja rečenica potvrdila mi je bezbroj puta da sam u pravu, nažalost.

Elektrodistribucija je ponovo zauzela vodeće mjesto u omalovažavanju korisnika od kojih ima najveću finansijsku dobit. To je zatvorena kriminalna institucija, svjesna svog monopola.

U maju ove godine donijeli su zakon da pravna lica račun za električnu energiju mogu platiti jedino preko računa u banci ili u pošti. Svjestan sam gužve u šalter sali, nervoznih korisnika, platiša, ali svjestan sam i ogorčen na takav odnos prema korisnicima industrijske struje, da su mogli izdvojiti jedan šalter samo za pravna lica.Kad sam im postavio pitanje: „Kakva je to sramna odluka?“, pretpostavljate kakav sam odgovor dobio: „To nije do nas!“ Nije ni do mene, kriminalna gospodo. Jedina mi je nesreća što sam ovdje rođen, pa je sve do mene.

Nema komentara:

Objavi komentar

Popularni postovi