Blog je pokrenut 17 oktobra 2012.god. s ciljem da se upozori na mnoštvo nezaposlenih i onih koji žive na rubu preživljavanja. Dvije godine poslije "trideset drugi vijećnik"je dostigao veliki broj čitalaca čije tekstove nerijetko prenose i razni bh portali. Teme su proširene, a blogu su se pridružili slobodni, misleći građanski aktivisti koji će govoriti o društvenim problemima koji tište građane ovog grada, kantona i države. Autor bloga: Muhamed Pivić


subota, 3. svibnja 2014.

Inspekcijska kontrola u JU „Predškolski odgoj i obrazovanje“ Zenica pronašla nepravilnosti!

S obzirom da je nedavno na moju adresu stigla prijava koja je poslata u Inspekciju rada, odnosno Zahtjev za inspekcijsku kontrolu u JU „Predskolski odgoj i obrazovanje“, nakon prvoobjavljenog teksta „da li u vrtiću "Dunja" čistačica obavlja poslove odgajatelja!?“ s iste adrese proslijeđen mi je odgovor nakon izvšene inspekcijske kontrole, mada u pomenutom dokumentu nisu dati odgovori na mnoga pitanja.

Podsjećam, osoba koja je tražila inspekcijsku kontrolu tada je tvrdila da se obraćala Upravnom odboru Ustanove 14.03.2014.g., a da nikada nije dobila odgovor niti je iko pozvan na odgovornost a kamoli sankcionisan zbog ovog slučaja ali i drugih nezakonitih radnji iz domena radno-pravnih odnosa ali i finansijskog poslovanja.

Prije nekoliko dana sam stupio u kontakt i sa drugom stranom, koja organizira i vodi rad i poslovanje JU „Predškolski odgoj i obrazovanje“ Zenica, direktoricom Edinom Hodžić koja mi je izjavila kako je zaposlena u toj ustanovi 26 godina te kako ne brine za dešavanja od prije 5-6 godina.

- Neka nadležne institucije rade svoj posao, smiješno je prozivati i pozivati se na navodne stare nepravilnosti koje iznosi jedan „neradnik“, istakla je g Hodžić na kraju tel. razgovora.

Općinski službenik Zijad Softić,je bio nešto drugačiji u ponašanju,koji mi je nakon predstavljanja i naziva teme na kojoj radim, na pitanje dali je upoznat sa dešavanjima u toj ustanovi, odnosno zapošljavanju po stranačkoj liniji pravnice, zatim pitanju da li je i u ikakvom srodstvu, ostao bez teksta nekoliko sekundi i bez ikakvog odgovora prekinuo vezu.

Pogledajte šta stoji u odgovoru inspekcije:

Nema komentara:

Objavi komentar

Popularni postovi