Blog je pokrenut 17 oktobra 2012.god. s ciljem da se upozori na mnoštvo nezaposlenih i onih koji žive na rubu preživljavanja. Dvije godine poslije "trideset drugi vijećnik"je dostigao veliki broj čitalaca čije tekstove nerijetko prenose i razni bh portali. Teme su proširene, a blogu su se pridružili slobodni, misleći građanski aktivisti koji će govoriti o društvenim problemima koji tište građane ovog grada, kantona i države. Autor bloga: Muhamed Pivić


subota, 6. travnja 2013.

Bel Canto Zenica - dodjela nagrade Fondacije "Farah Tahirbegović"

Danas je u Općoj biblioteci u Zenici održan program - Sjećanje na Farah Tahirbegović (1973. - 2006.), prerano preminulu Zeničanku, književnicu, muzičarku i kulturnu radnicu. 

U okviru programa dodijeljena i nagrada Fondacije Farah Tahirbegović. a ovogodišnji dobitnici nagrade su članovi zeničkog vokalnog sastava Bel Canto. 


Dodaj naslov


Voditeljica Bel Canta Mima Kemez izjavila je kako je nagrada za njih od velikog značaja te da će novčana sredstva koja su dobili iskoristiti za putovanje u Rusiju, gdje će predstavljati Bosnu i Hercegovinu na manifestaciji "Dani slavenske kulture" koja će biti održana u Moskvi od 15. do 20. aprila.

Događaju su prisustvovali njeni prijatelji: Ferida Duraković, Vesna Andree Zaimović, Lamija Begagić, Damir Uzunović, Enver Kazaz, Adisa Bašić i drugi.

Dosadašnji dobitnici nagrade bili su: Lamija Begagić spisateljica i urednica iz Zenice, Damir Avdić muzičar i pisac iz Tuzle, Enes Škrgo umjetnik iz Travnika, Hana Stojić prevoditeljica iz Sarajeva, kolektiv “Pravo ljudski”iz Sarajeva i Adi Hasanbašić psiholog iz Sarajeva.

U okviru programa izveli su i dvije numere kojima su me oduševili kao i sve prisutne. 


Pogledajte video:

Nema komentara:

Objavi komentar

Popularni postovi