ponedjeljak, 11. ožujka 2013.

Bolje živjeti u svojoj domovini u nevolji, nego u tuđini u zadovoljstvu?

Osvrt na neke neugodnosti koje nam se dešavaju…. 

Svako ima svoje mišljenje i nemam namjeru nikome nametati svoje, nikome ne zavidim, neka živi gdje god ko hoće i kako hoće, uvijek je bilo ljudi ponosnih na svoju domovinu, ma kakva ona bila.

Neki kažu da je bolje živjeti u svojoj domovini u nevolji, nego u tuđini u zadovoljstvu. Iskreno, ja se s tim ne slažem, primjera je mnogo a jedan od njih je razlika u odnosu sudski izvršitelja između građanina i državne ustanove.

Sudeći po mom ličnom iskustvu, odnosno primjeru koji je dospio pod sudsku ovrhu pokazuje da je moj stvarni dug cca. stotinu puta manji od onog koji ja potražujem od “države”, odnosno državnog preduzeća.
Postoji ukupno trideset članova koji okvirno čine sporazum o ljudskim pravima, ali za najznačajnije principe se smatraju slijedeći: Pravo na život, slobodu i sigurnost ličnosti, Pravo na obrazovanje. Pravo na zaposlenje, plaćene praznike, zaštita od nezaposlenosti i socijalna sigurnost.

Koliko se poštuju prava u ovoj našoj domovini sigurno ste osjetili na svojim leđima, da je suprotno pretpostavljate da do ovoga ne bi ni došlo.

No, fotografija govori više od hiljadu riječi…..






Nema komentara:

Objavi komentar

Irfan Čengić kritikovao vrh SDP-a: Opstruisali su me i maltretirali

Irfan Čengić, aktuelni zastupnik SDP-a Bosne i Hercegovine u federalnom parlamentu koji je na ovim Općim izborima bio kandidat...