Blog je pokrenut 17 oktobra 2012.god. s ciljem da se upozori na mnoštvo nezaposlenih i onih koji žive na rubu preživljavanja. Dvije godine poslije "trideset drugi vijećnik"je dostigao veliki broj čitalaca čije tekstove nerijetko prenose i razni bh portali. Teme su proširene, a blogu su se pridružili slobodni, misleći građanski aktivisti koji će govoriti o društvenim problemima koji tište građane ovog grada, kantona i države. Autor bloga: Muhamed Pivić

srijeda, 26. prosinca 2012.

Korumpiranost pravosudnog sistema u Zenici!?

Sramota općinske i kantonalne vlasti koja je nijemo posmatrala kako "vlasnici" kapitala drže za taoce građanke i građane koji su se odvažili na protest danas je ponovo aktuelna. 

Naime, radi se o taocima , odnosno radnicama robne kuće “Bosna” kojima je tada onemogućeno da idu u toalet,bila im je isključena struja i voda, a ukoliko izađu iz prostorija robne kuće u nju se nisu mogle vratiti.

Naravno, završilo se na obećanjima uz posredovanje načelnika Smajlovića. 


Na osnovu sporazuma koji je tada postignut na pregovorima u Općini Zenica, prekinut je 12-dnevni protest bivših radnica robne kuće „Bosna“ i one su izašle iz objekta iscrpljene, narušenog zdravlja i prevarene.

Zbog svega navedenog sutra će ispred Kantonalnog tužilaštva Sarajevo biti organiziran mirni protest radnica “Bosanke” iz Zenice.

Radnice će ovim činom pokušati skrenuti pažnju bh. javnosti o sistematskoj korupcji u BiH.

“Bosanka” je prodana za mizernu svotu, a radnice su ostavljene na ulici – kazao je advokat Faruk Balijagić u izjavi za Federalnu novinsku agenciju.

Dodao je da je razlog okupljanja u Sarajevu “korumpiranost pravosudnog sistema u Zenici”.

- Prošli put kada su organizirale protest u Zenici bile su snimane, a kasnije privođene na saslušanja – istakao je Balijagić.
Nema komentara:

Objavi komentar

Popularni postovi

Na raskršću života

Na raskršću života
Ako je toliko važna etnička pripadnost i taj nekakav jebeni osjećaj nacionalnog identiteta za kojim pojedinci ili čak veliki broj njih traga stotinama godina unazad, a u tom traganju su spremni i na međusobna prepucavanja, teške riječi, prijetnje ili progone neka mi onda neko od njih objasni zašto toliki broj ljudi iz njihove etnije napuštaju svoju domovinu i okruženje u kojem su se osjećali „svoji na svome“ ? Može li se išta kupit za taj „osjećaj pripadnosti“? Zašto se na poslijetku taj „osjećaj pripadnosti“,( odlaskom iz domovine) mijenja i uzima državljanstvo druge države? Ovoj kleronacionalističkoj vlasti odgovara da se njeni građani bave sami sobom, da se vraćaju u tu daleku prošlost jer sve dok su „tamo daleko“ niko ih neće pitati za sutra. Meni je ostalo, u najboljem slučaju još nekoliko godina života i ne mislim ga trošiti na budalaštine odakle potičem ja, a odakle Bosna. Iz pi*ke materine, i ja i ova vukojebina i ovi „kreteni“ što se međusobno prepucavaju, eto odakle. Imate li posao? Osmočasovno radno vrijeme, odgovarajuću platu, slobodne dane, godišnje odmore? Ako imate, onda ništa. Shvatam, plaćeni ste da spinujete i naivne vodite žedne preko vode. Muhamed Pivić, 32 vijećnik.