Blog je pokrenut 17 oktobra 2012.god. s ciljem da se upozori na mnoštvo nezaposlenih i onih koji žive na rubu preživljavanja. Dvije godine poslije "trideset drugi vijećnik"je dostigao veliki broj čitalaca čije tekstove nerijetko prenose i razni bh portali. Teme su proširene, a blogu su se pridružili slobodni, misleći građanski aktivisti koji će govoriti o društvenim problemima koji tište građane ovog grada, kantona i države. Autor bloga: Muhamed Pivić

subota, 29. prosinca 2012.

Konačno i jedna lijepa vijest pred novogodišnje praznike!?


 Prije nekoliko dana "BH Telecom" je raspisao zanimljiv tender. Tačnije, 26.12.2012. godine raspisan je Javni poziv za prikupljanje informacija i dokumentacije o nekretninama za potrebe BH Telekom d.d. Sarajevo direkcija Zenica. 

Činjenica je da postoji idealno zemljište površine 5.800 kvadratnih metara (imovina pod hipotekom radnika JP Komrad Zenica, tužbe za zaostale plaće i razlike plaća po Kolektivnom ugovoru), sa pripadajućim objektima u Novom Radakovu i dodatnih cca. 6.000 kvadratnih metara u vlasništvu općine Zenica.

Da li BHTelecom kupuje Komradovu nekretninu? Hoće li bivšim radnicima JP Komrad Zenica svanuti bolji dan zavisi od zakonske mogućnosti.

Podsjećanja radi, najveći dio obaveza odnosi se na doprinose i poreze, 4,38 mil. KM, a po osnovu neisplaćenih plata i tužbi radnika za isplatu razlike primanja po kolektivnom ugovoru 5,6 mil. KM.Nema komentara:

Objavi komentar

Popularni postovi