Blog je pokrenut 17 oktobra 2012.god. s ciljem da se upozori na mnoštvo nezaposlenih i onih koji žive na rubu preživljavanja. Dvije godine poslije "trideset drugi vijećnik"je dostigao veliki broj čitalaca čije tekstove nerijetko prenose i razni bh portali. Teme su proširene, a blogu su se pridružili slobodni, misleći građanski aktivisti koji će govoriti o društvenim problemima koji tište građane ovog grada, kantona i države. Autor bloga: Muhamed Pivić

subota, 29. prosinca 2012.

Konačno i jedna lijepa vijest pred novogodišnje praznike!?


 Prije nekoliko dana "BH Telecom" je raspisao zanimljiv tender. Tačnije, 26.12.2012. godine raspisan je Javni poziv za prikupljanje informacija i dokumentacije o nekretninama za potrebe BH Telekom d.d. Sarajevo direkcija Zenica. 

Činjenica je da postoji idealno zemljište površine 5.800 kvadratnih metara (imovina pod hipotekom radnika JP Komrad Zenica, tužbe za zaostale plaće i razlike plaća po Kolektivnom ugovoru), sa pripadajućim objektima u Novom Radakovu i dodatnih cca. 6.000 kvadratnih metara u vlasništvu općine Zenica.

Da li BHTelecom kupuje Komradovu nekretninu? Hoće li bivšim radnicima JP Komrad Zenica svanuti bolji dan zavisi od zakonske mogućnosti.

Podsjećanja radi, najveći dio obaveza odnosi se na doprinose i poreze, 4,38 mil. KM, a po osnovu neisplaćenih plata i tužbi radnika za isplatu razlike primanja po kolektivnom ugovoru 5,6 mil. KM.Nema komentara:

Objavi komentar

Na raskršću života

Na raskršću života
Ako je toliko važna etnička pripadnost i taj nekakav jebeni osjećaj nacionalnog identiteta za kojim pojedinci ili čak veliki broj njih traga stotinama godina unazad, a u tom traganju su spremni i na međusobna prepucavanja, teške riječi, prijetnje ili progone neka mi onda neko od njih objasni zašto toliki broj ljudi iz njihove etnije napuštaju svoju domovinu i okruženje u kojem su se osjećali „svoji na svome“ ? Može li se išta kupit za taj „osjećaj pripadnosti“? Zašto se na poslijetku taj „osjećaj pripadnosti“,( odlaskom iz domovine) mijenja i uzima državljanstvo druge države? Ovoj kleronacionalističkoj vlasti odgovara da se njeni građani bave sami sobom, da se vraćaju u tu daleku prošlost jer sve dok su „tamo daleko“ niko ih neće pitati za sutra. Meni je ostalo, u najboljem slučaju još nekoliko godina života i ne mislim ga trošiti na budalaštine odakle potičem ja, a odakle Bosna. Iz pi*ke materine, i ja i ova vukojebina i ovi „kreteni“ što se međusobno prepucavaju, eto odakle. Imate li posao? Osmočasovno radno vrijeme, odgovarajuću platu, slobodne dane, godišnje odmore? Ako imate, onda ništa. Shvatam, plaćeni ste da spinujete i naivne vodite žedne preko vode. Muhamed Pivić, 32 vijećnik.

Popularni postovi