Blog je pokrenut 17 oktobra 2012.god. s ciljem da se upozori na mnoštvo nezaposlenih i onih koji žive na rubu preživljavanja. Dvije godine poslije "trideset drugi vijećnik"je dostigao veliki broj čitalaca čije tekstove nerijetko prenose i razni bh portali. Teme su proširene, a blogu su se pridružili slobodni, misleći građanski aktivisti koji će govoriti o društvenim problemima koji tište građane ovog grada, kantona i države. Autor bloga: Muhamed Pivić


nedjelja, 16. prosinca 2012.

Humanitarni rad postaje biznis!?

Koncert Dragane Mirković za pomoć Gradskoj narodnoj kuhinji u Zenici u kojem se ova estradna umjetnica i humanitarka odrekla honorara u korist ugroženih Zeničana ovih dana poprima dimenzije skandala. 

Naime, nakon više od mjesec dana od humanitarnog koncerta, prema medijskim izvještavanjima tokom humanitarnog koncerta prikupljene su 53 hiljade KM, od čega se mali dio odnosio na donacije.

Sramotno je saznanje da je za dvije hiljade korisnika zeničke Gradske kuhinje ostalo tek oko 15 hiljada KM.

Troškovi zakupa dvorane, stage-a, razglasa, rasvjete i obezbjeđenja procjenjeni na vrtoglavih 38 hiljada maraka prvenstveno navode na pomisao da se koncert organizovao s ciljem pribavljanja lične imovinske koristi određenih grupa ili pojedinaca.

Aktuelne informacije su poziv nadležnoj inspekciji da “posjete” organizatore koncerta ali i da građani, napokon na djelu vide “humanost” lokalne vlasti..

Nema komentara:

Objavi komentar

Popularni postovi