Blog je pokrenut 17 oktobra 2012.god. s ciljem da se upozori na mnoštvo nezaposlenih i onih koji žive na rubu preživljavanja. Dvije godine poslije "trideset drugi vijećnik"je dostigao veliki broj čitalaca čije tekstove nerijetko prenose i razni bh portali. Teme su proširene, a blogu su se pridružili slobodni, misleći građanski aktivisti koji će govoriti o društvenim problemima koji tište građane ovog grada, kantona i države. Autor bloga: Muhamed Pivić

nedjelja, 16. prosinca 2012.

Humanitarni rad postaje biznis!?

Koncert Dragane Mirković za pomoć Gradskoj narodnoj kuhinji u Zenici u kojem se ova estradna umjetnica i humanitarka odrekla honorara u korist ugroženih Zeničana ovih dana poprima dimenzije skandala. 

Naime, nakon više od mjesec dana od humanitarnog koncerta, prema medijskim izvještavanjima tokom humanitarnog koncerta prikupljene su 53 hiljade KM, od čega se mali dio odnosio na donacije.

Sramotno je saznanje da je za dvije hiljade korisnika zeničke Gradske kuhinje ostalo tek oko 15 hiljada KM.

Troškovi zakupa dvorane, stage-a, razglasa, rasvjete i obezbjeđenja procjenjeni na vrtoglavih 38 hiljada maraka prvenstveno navode na pomisao da se koncert organizovao s ciljem pribavljanja lične imovinske koristi određenih grupa ili pojedinaca.

Aktuelne informacije su poziv nadležnoj inspekciji da “posjete” organizatore koncerta ali i da građani, napokon na djelu vide “humanost” lokalne vlasti..

Nema komentara:

Objavi komentar

Na raskršću života

Na raskršću života
Ako je toliko važna etnička pripadnost i taj nekakav jebeni osjećaj nacionalnog identiteta za kojim pojedinci ili čak veliki broj njih traga stotinama godina unazad, a u tom traganju su spremni i na međusobna prepucavanja, teške riječi, prijetnje ili progone neka mi onda neko od njih objasni zašto toliki broj ljudi iz njihove etnije napuštaju svoju domovinu i okruženje u kojem su se osjećali „svoji na svome“ ? Može li se išta kupit za taj „osjećaj pripadnosti“? Zašto se na poslijetku taj „osjećaj pripadnosti“,( odlaskom iz domovine) mijenja i uzima državljanstvo druge države? Ovoj kleronacionalističkoj vlasti odgovara da se njeni građani bave sami sobom, da se vraćaju u tu daleku prošlost jer sve dok su „tamo daleko“ niko ih neće pitati za sutra. Meni je ostalo, u najboljem slučaju još nekoliko godina života i ne mislim ga trošiti na budalaštine odakle potičem ja, a odakle Bosna. Iz pi*ke materine, i ja i ova vukojebina i ovi „kreteni“ što se međusobno prepucavaju, eto odakle. Imate li posao? Osmočasovno radno vrijeme, odgovarajuću platu, slobodne dane, godišnje odmore? Ako imate, onda ništa. Shvatam, plaćeni ste da spinujete i naivne vodite žedne preko vode. Muhamed Pivić, 32 vijećnik.

Popularni postovi