nedjelja, 22. rujna 2019.

Željezno polje pojašnjava Zeničanima kako je nestalo kurbansko meso, koje po dokumentaciji nije nestalo?!

- u Domu za stara lica ne nedostaje nikakvo meso?!

Pod prijevarama se obično razumijevaju krađe (novca, druge imovine) i pronevjere, ali i krivotvorenje dokumenata i utaja poreza.

Zloupotreba imovine društva za osobne ili druge neposlovne potrebe, neisporučivanje (proizvodi, roba, usluge) i dr. je također krivično djelo.

To što u papirima, odnosno izvještajima ne nedostaje kurbanskog mesa u Domu za stara lica, osim neisporučenog proizvoda (kurbanskog mesa na jelovniku korisnika doma) govori nam da je u skandalu sa "kurbanskim mesom" korišteno krivotvorenje dokumenata.

U praksi, bačeno ucrvano meso nije ničije zato što su dokumenti krivotvoreni!!! A krivotvorio je tko? Tko ima pristup dokumentima?

I da jeste istina sva ona priča oko isključenja struje u hladnjaku, što pokušavaju napakovati političkim oponentima, domar kojeg optužuju, nije mogao krivotvoriti dokumente i predstaviti stanje kao da Domu za stara lica ne nedostaje ništa.
Poražavajuća je činjenica kako ljudi lako nasjedaju na "teorije zavjere" PR službe gradskog režima a još poraznije da Željezno polje pojašnjava Zeničanima slučaj koji ni tužilaštvo nije riješilo.

Niti sam za to da se linčuje direktor ( koji je nedostupan javnosti) niti da se osuđuje bilo tko dok se ne dokaže. Za tužilaštvo, barem za sada, osumnjičeni je direktor kojeg imenuje Gradska uprava, htjeli mi to priznati ili ne.

Podsjećam, Bosanskohercegovačka javnost sa posebnom pažnjom prati slučaj ucrvanog krubanskog mesa (3,5 tone) u Javnoj ustanovi “Dom za stara lica Zenica”, za koje se sumnja da je, odlukom direktora Kemala Efendića, diplomiranog pravnika i završenika medrese, neadekvatno zbrinuto kako bi se cijela stvar zataškala.

Vozač (domar) Duvnjak i direktor Efendić prevozili su već pokvareno meso u Goricu kod Zenice, u hladnjaču vlasništvo Nurije Kovača. On je pristao primiti već pokvareno meso, a Efendić ga je zbog toga rekao priznati.

Nakon što se meso ucrvalo, odlučili su cijelu stvar zataškati, a meso zatrpati na dvije lokacije kod Mošćanice i neadekvatno ga zbrinuti. Zbog nezapamćenog skandala, predmet je formiralo i Tužilaštvo ZDK.

Inače direktor Efendić završenik je medrese, a javnost je ostala ogorčena zbog ovog nedopustivog propusta sa propadanjem mesa, ali i jer je Efendić meso najprije u Žepču i Zavidovićima skladištio zajedno sa svinjskim.

Početkom sedmice javnost očekuje i reakciju Fuada Kasumovića, gradonačelnika Zenice, ali i da se nesavjesni direktor podhitno smijeni, procesuira te da nadoknadi štetu pričinjenu Domu na čijem je čelu pola godine.

32.vijećnik, 072 info, fcb.str. željezno polje, avaz, hayat, novi.ba




Nema komentara:

Objavi komentar

Irfan Čengić kritikovao vrh SDP-a: Opstruisali su me i maltretirali

Irfan Čengić, aktuelni zastupnik SDP-a Bosne i Hercegovine u federalnom parlamentu koji je na ovim Općim izborima bio kandidat...