četvrtak, 4. srpnja 2019.

Šta traži Federalna inspekcija u Gradskoj upravi?

Kad vidim koliko postanem popularan kod neistomišljenika nakon objave članka koji im se ne dopada, dobijem inspiraciju za novi članak. Jerbo, ne bi me promovirali da im se ne sviđa. Je l' tako? 😊
Dakle, šta je radila Federalna inspekcija u Gradskoj upravi?
Prema Zakonu o javnim nabavkama BiH, sve nabavke iznad 50.000 maraka u slučaju roba ili usluga i 80.000 maraka u slučaju radova, moraju biti predviđene ili planom ili ugovorno tijelo mora donijeti posebnu odluku o pokretanju postupka javne nabavke. Da li je  bilo kršenja javnih nabavki u Gradskoj upravi, za sada nema potvrđenih informacija.
Na današnjoj sjednici vijeća sa javne govornice gradonačelnik je navodno potvrdio prisutnost Federalne inspekcije i kazao kako nemaju primjedbi.
Nisam siguran da bi mu se inspektori ispovjedali i da ih pronađu.
Kako sam već pisao, neusvajanje Izvještaja o izvršenju budžeta od strane gradskih vijećnika nosi dalekosežne posledice, između ostalog i provjeru nadležnih institucija.
Podsjećam, na današnjoj sjednici ponovo nije usvojen gradonačelnikov izvještaj. Ovaj put tromjesečni.
Uglavnom, dosadašnje poteze koje je povlačio bez saglasnosti vijeća, prema faksimilu izvora bloga 32.vijećnik provjeravat će i Federalna uprava policije. Ako ne vjerujete autoru bloga, prepostavljam da vjerujete svojim očima i pečatu direktora policijske agencije.

Nema komentara:

Objavi komentar

Irfan Čengić kritikovao vrh SDP-a: Opstruisali su me i maltretirali

Irfan Čengić, aktuelni zastupnik SDP-a Bosne i Hercegovine u federalnom parlamentu koji je na ovim Općim izborima bio kandidat...