četvrtak, 11. srpnja 2019.

Javni razgovor pod nazivom “Kako pamtiti Srebrenicu“ u Bosanskom narodnom pozorištu u Zenici

U Bosanskom narodnom pozorištu Zenica održan je javni razgovor u povodu objavljivanja knjige „Srebrenica MCMXCV“. Učesnici su bili: Selvedin Avdić, Emir Suljagić, Kenan Zekić, Dževad Drino, Enis Omerović i Muamer Spahić. Suorganizator ovog događaja je i Univerzitet u Zenici.
Javnom ragovoru prisustvovala je i Diana Bešić, predsjedavajuća Gradskog vijeća Zenica.
„Ova knjiga predstavlja kratki pregled Srebrenice, odnosno činjenica u vezi sa  događajima u Srebrenici u periodu od samog nastanka enklave 1992. godine, preko događaja  u julu 1995. godine pa do septembra i oktobra 1995. godine kada su prekopane masovne  grobnice. Knjiga sadrži najbazičnije činjenice pisane relativno prihvatljivim jezikom i predstvlja pokušaj uvoda za nekoga ko ne zna mnogo o tome. Također, željeli smo da zadržimo tu vremensku perspektivu, jer nažalost kada se govori o Srebrenici govori se samo o događajima iz jula 1995. godine. Ova knjiga daje jedan pogled od 360 stepeni na cijelu situaciju“, kazao je Emir Suljagić.


Nema komentara:

Objavi komentar

Irfan Čengić kritikovao vrh SDP-a: Opstruisali su me i maltretirali

Irfan Čengić, aktuelni zastupnik SDP-a Bosne i Hercegovine u federalnom parlamentu koji je na ovim Općim izborima bio kandidat...