nedjelja, 7. srpnja 2019.

Članovi zeničkog odbora koji budu uz Marjanovića doživjet će isto

- Članovi zeničkog odbora koji budu uz Marjanovića doživjet će isto što i članovi tuzlanskog SDP-a koji podržavaju Bijedića.


"Javna je tajna da u NS-u već mjesecima traje unutrašnji sukob između struje aktuelnog predsjednika  Predraga Kojovića i njegovog poraženog protukandidata za ovu funckiju Damira Marjanovića.  Slučaj s 200 hiljada maraka dodatno je produbio i zaoštrio ovaj sukob, te unutar stranke vlada vrlo napeta atmosfera koja uključuje i  riječi i otvorene zahtjeve za odstranjivanje pojedinih kadrova NS", piše portal "Slobodna Bosna".

Podsjećam, radi se o stavci budžeta po kome je Vlada Kantona Sarajevo trebala izdvojiti 200.000 KM za famozni „Institut za kulturu i umjetnost“, nevladinu organizaciju osnovanu tek krajem decembra 2018. Ono što je cijeloj stvari dalo dodatno na kontroverzi je što je kao potpredsjednica dotičnog Udruženja registrovana Nerma Vukasović, bivša uposlenica ministarstva kulture, članica Naše stranke i supruga člana GO ove stranke Marija Vukasovića.

Izuzev članova zeničkog odbora koji podržavaju Marjanovića sumnjam da nekoga u Zenici zanima da li će on i njegovi kadrovi u konačnici doživjeti unutarstranačku sudbinu Dennisa Gratza.
U ovom odboru već su doživjeli slično kada su 18.članova Gradskog odbora napustili stranku bez nekog posebnog obrazloženja. U jednom saopštenju za javnost rečeno je tek toliko da se zna da iza tadašnje komunikacije i prepucavanja Sanje Renić sa SDA i Snagom centra NE STOJI Naša stranka Zenica, tvrdeći da Sanja Renić nema podršku Gradskog odbora NS Zenica. Nakon toga napustili su stranku na čelu sa Vildanom Dedić, bivšim kandidatom za gradonačelnika Zenice.

Prema informacijama bloga 32.vijećnik, kao i u slučaju tuzlanskog SDP-a, zenički odbor NS je raspušten i imenovano povjereništvo a jedina razlika je u tome da se unutarstranačka previranja u zeničkom odboru NS, sada već po tradiciji, odvijaju iza zatvorenih vrata. Članovi zeničkog odbora koji budu uz Marjanovića doživjet će isto što i onih 18 Zeničana koji nisu bili uz Sanju Renić. U Bosni i Hercegovini inače tako i nastaju nove stranke na istim ili sličnim principima. Kako je ranije pojašnjavano, u BiH je lakše osnovati političku partiju nego, naprimjer, firmu ili nevladinu organizaciju, te ne čudi da se od jednopartijskog sistema došlo do gotovo 150 stranaka.

U poslednjih godinu dana ova stranka u Zenici nije uradila ništa izuzev da su se prodali gradonačelniku Zenice kada je sve nezakonito na koje je ova stranka upozoravala "preko noći", tj. nakon samo jednog sastanka sa gradonačelnikom postalo zakonito.

Nema komentara:

Objavi komentar

Irfan Čengić kritikovao vrh SDP-a: Opstruisali su me i maltretirali

Irfan Čengić, aktuelni zastupnik SDP-a Bosne i Hercegovine u federalnom parlamentu koji je na ovim Općim izborima bio kandidat...