petak, 28. lipnja 2019.

Uhvaćeni skinutih gaća: Fortina vlada tek osnovanom udruženju dala 200.000 KM iz budžeta

Odličan primjer kako "manje zlo" koje biramo na parlamentarnim izborima manje krade dolazi iz Sarajeva. Skoro uobičajen način nagrađivanja "podobnih" koje nam podvaljuju kroz slogane "sposobni a ne podobni".

- Ljudi i stranke u kojima smo vidjeli alternativu i dalje krčme narodni novac!

Vlast u Kantonu Sarajevo je prilikom raspodjele budžeta za 2019. godinu, teškog više od milijardu KM, bila “široke ruke”. Tako su u budžetu, što su potvrdili i rebalansom, planirali izdvojiti čak 200.000 KM za nevladinu organizaciju “Institut za kulturu i umjetnost” koja je formirana prije šest mjeseci, piše portal Klix.ba.

O ovom udruženju je teško pronaći više informacija. Kao potpredsjednica udruženja registrovana je Nerma Vukasović (supruga Marija Vukasovića, člana GO Naše stranke), koja je donedavno bila angažirana u Ministarstvu kulture i sporta KS.

Zanimljivo je da je vlast u Kantonu Sarajevo dosta manje novca planirala izdvojiti za neke javne institucije kulture koje postoje i rade godinama. Primjer je Historijski muzej koji je dobio 86.800 KM, Umjetnička galerija 81.000 KM, Biblioteka za slijepa i slabovidna lica 104.500 KM, Roditeljska kuća je naprimjer dobila 75.000 KM i slično.

Podsjećam, Edin Forto je direktor betonare "Nexe", u kojoj je sredinom 2015.godine neradnom nedeljom poginulo dvoje maloljetne djece.
Stradali dječak imao je deset godina, a nesrećna djevojčica samo pet.


Nema komentara:

Objavi komentar

Irfan Čengić kritikovao vrh SDP-a: Opstruisali su me i maltretirali

Irfan Čengić, aktuelni zastupnik SDP-a Bosne i Hercegovine u federalnom parlamentu koji je na ovim Općim izborima bio kandidat...