petak, 8. ožujka 2019.

ZENICA POSTAJE GRAD JEDNOUMLJA

foto ilustracija jednoumlja
Dobro je da su reagovali iz Stranke demokratske akcije  na ovo bolesno stanje faraonskih sljedbenika. Taman sam pomislio da im odgovara ovaj zenički cirkus sa ismijavanjem neistomišljenika. Ovaj put se na meti našla ugledna sugrađanka i članica Asocijacije Fatma Emina Babić.

Njihovo saopstenje prenosim u cjelosti, bez ijedne izmjene.

Šikaniranje, uvrede, širenje mržnje i javni linč zbog drugačijeg mišljenja udomaćili su se, nažalost, u javnom prostoru našeg grada. Oni koji bi se trebali brinuti o širenju kulture dijaloga i poštivanju slobode izražavanja u Zenici u posljednje dvije godine i sami postadoše protagonisti opasne diskreditacije osoba i društvenih grupa. Mislimo naravno na aktuelnu izvršnu vlast u Zenici. Zenička javnost gotovo svakodnevno vidi ovakvo moralno poniranje. Aktuelna meta javnog linča na društvenim mrežama je ugledna sugrađanka i članica Asocijacije Fatma Emina Babić. Prema njoj je iskorišten sav mogući arsenal uvreda koji stoji na raspolaganju bolesnim umovima koji teroririziraju građane već treću godinu. Napadnuta je i izvrijeđana kao žena, aktivistkinja i muslimanka a na njenu maramu i muslimanski način odijevanja stavljena je meta. Povod za ovaj fašistički izljev mržnje je njen kritički osvrt na aktuelno stanje u našem gradu nakon čega je uslijedila reakcija bolesnih umova prema ustaljenoj šemi kojom se diskreditira i blati sve - od političke orijentacije pa do njene vjere i načina odijevanja. Cilj je zatrašiti, zaprijetiti i oklevetati kako bi se spriječila svaka pomisao na kritiku aktuelne vlasti u Zenici.

Pozivamo sve organe i institucije u čijoj su nadležnosti briga za sigurnost građana, posebno policiju i tužilaštvo, da konačno krenu u borbi protiv opasne redukcije ljudskih prava u Zenici.



SDA ZENICA

Nema komentara:

Objavi komentar

Irfan Čengić kritikovao vrh SDP-a: Opstruisali su me i maltretirali

Irfan Čengić, aktuelni zastupnik SDP-a Bosne i Hercegovine u federalnom parlamentu koji je na ovim Općim izborima bio kandidat...