nedjelja, 10. ožujka 2019.

Povratak raseljenih Srba iz Bijelih voda i zenički "Plan 10"

SDP-ov Plan 10 iz predizborne kampanje je osmišljen tako što će moj drug Dženan Dedić, jedan od povratnika u SDP sa još 10 vijećnika pokloniti nagradu "Grb Zenice" aktuelnom gradonačelniku i pokušati javnosti nametnuti mišljenje da se radi o istaknutom komunisti, članu SDP-a na "tajnom zadatku". Zadatku rušenja "zelenog bedema" i postepenom prevladavanju socijaldemokratije na euroatlanskom putu koji je krenuo iz pravca Babinskog sliva. "Babinski sliv" je inače skup nekoliko sela izrazito značajan za dobivanje vlasti u gradu. Izuzmemo li Radinoviće, ostali su poznati po više političkih struja iz višenacionalnog sastava  naklonjenog muslimanskoj struji i komunističkom pokretu kao ideologiji. Jedan od glavnih ciljeva je sprovedba Aneksa 7 Dejtonskog sporazuma na području Babina, jačanje ove stranke kroz povratak raseljenih Srba iz Bijelih voda i njihovo uključivanje u članstvo. Plan 10 je zvanično krenuo iz Kaknja, s predizbornih skupova za vanredne izbore načelnika Kaknja, kada su Fuada vodali kao medvjeda ubjeđujući tamošnje stanovništvo da je riječ o njihovom članu koji je pobijedio SDA u Zenici. Plan 10 je u biti konstantno zalaganje 11 vijećnika iz više političkih partija u oponiranju najvećoj bošnjačkoj stranci bez obzira o kojim projektima se radilo. Nepostojanje jasne vizije razvoja Zenice nagnalo je ovu odnedavno minornu zeničku stranku na najsuvremeniji oblik vladanja preko tiranina, a koji podrazumijeva podanički odnos članova ove opštinske organizacije zarad vlastitog interesa. U javnosti još uvijek nije poznat zvanični stav SDP-a BiH po pitanju zeničkog Plana 10 i dodjele nagrade "Grb Zenice" bivšem SDA - ovom članu niti kako će se ponašanje zeničkih vijećnika odraziti na Republiku Srpsku i povratnike iz Bijelih voda.
U međuvremenu, na društvenim mrežama su se pojavili spiskovi predlagača ove nagrade i njihovi motivi.
Navodno, na spisku je Pašalić Zekir, otac od sekretara MZ Babinskog sliva Pašalić Đenana kojeg je Fuad Kasumović zaposlio na mjesto sekretara i stavio ga na listu Nezavisnog Bloka za opšte izbore. Zekir je prema tamošnjem objašnjavanju pokretač i inicijator prijedloga MZ Babinskog sliva za dodjelu grba Fuadu Kasumoviću.
Kažu da je dobio kravu za navodne poplave u Puhovcu. Drugi na spisku je Zahid Đulan predsjednik MZ Varda koji je dobio kravu za navodne poplave u Vardi.
I Treći na spisku je sindikat propalog preduzeća Zenicatrans, preduzeća koje je ovih dana zbog sve lošijih usluga izgubilo liniju za Babino no, to nije problem. Naime, ova vladajuća koalicija će prema Planu 10 ovo preduzeće ubuduće plaćati kroz prijedloge o dodjeli nagrada. Nove autobuse koji vrijede manje nego gradonačelnikov osobni automobil će premjestiti u muzej a jedini posao tamošnjih zaposlenika biće lajkanje fcb.objava u kojima se spominje gradonačelnik.





Napomena: tekst je satiričnog karaktera

Nema komentara:

Objavi komentar

Irfan Čengić kritikovao vrh SDP-a: Opstruisali su me i maltretirali

Irfan Čengić, aktuelni zastupnik SDP-a Bosne i Hercegovine u federalnom parlamentu koji je na ovim Općim izborima bio kandidat...