nedjelja, 24. ožujka 2019.

Novi javni satovi na račun vlade ZDK!?

Nova atrakcija, osim fontana i zastava mogli bi postati i javni satovi i to u svakom kvartu u svim gradovima ZDK. Što se tiče Zenice, riječ je o stotinjak gradskih satova čije bi postavljanje samo u Zenici koštalo milion konvertibilnih maraka. Ova tema nije probudila reakciju u drugim gradovima kantona niti u manjim opozicionim političkim strankama, pa tako ni i u SDP-u Zenica zato što je nevjerovatna.

Za sad anonimni izvor bloga 32.vijećnik smatra kako je poziv Vlade ZDK svim gradovima u kantonu kojim traže dostavu lokacija za postavljanje uličnih satova još jedan pokazatelj kako se kantonom upravlja neracionalno i kako još uvijek aktuelni premijer Miralem Galijašević nema namjeru rješavati stvarne probleme građana.

Nadodaje kako je u ovoj godini kada u Gradu Zenici postoji više mobitela nego stanovnika iluzorno smatrati kako postoji potreba za postavljanjem uličnih satova u svakom mjesnom odboru ili ulici.

Postavljanje uličnih satova u mjesnim odborima nepotreban je milionski trošak dok se istovremeno ne rješavaju stvarni problemi građana, ocjenjuje.




Napomena: tekst je satiričnog sadržaja. Svaka sličnost sa gradovima u regiji ex Jugoslavije je (ne)namjerna.

Nema komentara:

Objavi komentar

Irfan Čengić kritikovao vrh SDP-a: Opstruisali su me i maltretirali

Irfan Čengić, aktuelni zastupnik SDP-a Bosne i Hercegovine u federalnom parlamentu koji je na ovim Općim izborima bio kandidat...