srijeda, 10. listopada 2018.

"Imala je seks pred cijelom Srbijom, a potom prešla u Nezavisni blok i prodala zeničkim Bošnjacima nevinost"!

Obzirom na činjenicu da naši sugrađani ne čitaju dalje od naslova i dvije rečenice, večerašnji naslov bi u najkraćem opisao današnju koaliciju četiri stranke. Slikoviti prikaz objavio sam tijekom dana na svom privatnom fejsbuk profilu.

O čemu se radi? Kako portal klix.ba  iz pouzdanih izvora saznaje, danas je u Zenici dogovoren zajednički nastup četiri stranke u pregovorima za formiranje vlasti na svim nivoima gdje to bude moguće i gdje su zastupljene.

Dogovor je postignut između Stranke demokratske aktivnosti (ASDA), Naroda i pravde (NiP), Nezavisnog bloka (NB) i Pokreta demokratske akcije (PDA).
Dogovor o zajedničkom nastupu postignut je danas, a u narednom periodu zvanični tekst sporazuma trebaju potpisati sve navedene stranke u svojim centralama.

Plan ASDA, NiP-a, NB-a i PDA je da pokušaju u dogovoru s potencijalnim partnerom formirati vlast u kantonima gdje to bude moguće, odnosno gdje ove stranke budu zastupljene u dovoljnom broju u kantonalnim skupštinama.

Također, spomenute stranke će zajedno nastupiti i u pregovorima za formiranje vlasti na nivou FBiH, ali i države, kada je riječ o strankama koje budu imale zastupnike.


Nema komentara:

Objavi komentar

Irfan Čengić kritikovao vrh SDP-a: Opstruisali su me i maltretirali

Irfan Čengić, aktuelni zastupnik SDP-a Bosne i Hercegovine u federalnom parlamentu koji je na ovim Općim izborima bio kandidat...